«Στις 25 Γενάρη γίνεται παρελθόν το μνημόνιο και μια νέα σελίδα θα γραφτεί για τον τόπο και την Ευρώπη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κομοτηνή, όπου περιοδεύει. 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ως ψυχολογική εκτόνωση που θα αποτινάξει βάρη από τις πλάτες του ελληνικού λαού. «Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, αλλά ακόμη κι αν βρούμε δυσκολίες, η ψυχολογία θα έχει αλλάξει, το κλίμα θα έχει αλλάξει» σημείωσε. 

«Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη χάσει τις εκλογές...»

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο για «κήρυκες της πολιτικής των Μνημονίων, που έσκισαν σε μια νύχτα τα Ζάππεια, για ένα κόκκαλο εξουσίας», ενώ τον κατηγόρησε ότι αρνείται προεκλογικό διάλογο γιατί δεν έχει επιχειρήματα.

«Αυτοί που δέχτηκαν να συγκυβερνήσουν την Ελλάδα με την τρόικα: Ας το πάρουν απόφαση: Ο λαός δεν έχει πια τίποτα να περιμένει από αυτούς. Δεν μπορούν πια, ούτε να τον φοβίσουν, ούτε να τον εκβιάσουν» τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες και οι καταθέσεις είναι απολύτως εγγυημένες. 

Και συμπλήρωσε: «Ο μόνος που θέλει να πιστεύουμε ότι η ελεύθερη έκφραση του λαού στις εκλογές αυτές, θα προκαλέσει αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα. Είναι δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που, ευτυχώς για την Ελλάδα, φεύγει. Όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τον διαψεύδουν κάθετα και κατηγορηματικά. Και τον αφήνουν μόνο του, στην ερημιά του λαϊκισμού. Και της βαριάς πολιτικής ήττας που τον περιμένει. Και το χειρότερο για τον κ. Σαμαρά είναι ότι τον διαψεύδουν πια, αυτοί στους οποίους στήριζε τις τελευταίες του ελπίδες για να διασωθεί. Τον διαψεύδουν όλοι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Που βγαίνουν πια και ζητούν ανοιχτά να υπάρξει λύση στο ζήτημα του χρέους». 

Καταλόγισε πανικό στον Πρωθυπουργό απέναντι στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. «Αφού λέει την αλήθεια ο κ. Σαμαράς γιατί δεν μας λέει και για τις δεσμεύσεις που πήρε απέναντι στην τρόικα; Για τους πλειστηριασμούς, τις μειώσεις στις συντάξεις;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. 

Όπως είπε, όλοι σήμερα δείχνουν ήρεμοι απέναντι στο ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και αι όλοι δείχνουν έτοιμοι να συζητήσουν πάνω στις θέσεις και τις προτάσεις μιας αριστερής κυβέρνησης.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του κόμματός του για την ανακούφιση των πιο αδύναμων. Συγκεκριμένα δεσμεύθηκε για: 

 • Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά. 
 • Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες. 
 • Δωρεάν ιατρική περίθαλψη. 
 • Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
 • Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες. 
 • Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους. 
 • Κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. 
 • Αποκατάσταση της 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ. 
 • Αλλά και σταδιακή αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας με την περικοπή των συντάξεων των νεοπροσφύγων ομογενών, των παλιννοστούντων Ποντίων από της χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί επίσης σε μια πολιτική, που στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής στην πραγματική οικονομία και στην στήριξη της εργασίας. 
 • Την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων. 
 • Τον φραγμό στις μαζικές απολύσεις. 
 • Την επαναφορά του  κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ 
 • Την προώθηση ενός συνολικού σχεδίου για 300.000 νέες θέσεις εργασίας. 

«Τις στοχεύσεις του προγράμματος τις λέω καθαρά, ανοιχτά και με σαφήνεια. Ξέροντας ότι κάποιοι θα πούνε, να, ο Τσίπρας βγαίνει στο μπαλκόνι και τάζει. Δεν τους φοβόμαστε» σημείωσε και υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πλήρως κοστολογημένο και μπορεί να υλοποιηθεί από την επόμενη ημέρα των εκλογών. «Και αυτό θα γίνει. Γιατί βασίζεται σε δικούς μας πόρους. Δεν έχουμε ανάγκη την συναίνεση κανενός. Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν» σημείωσε.