Βολές κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ρίχνει ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Τρεμόπουλος για την ονομασία της FYROM.

«Η ΝΔ ακολουθώντας την προσφιλή προεκλογική τακτική της επιστρατεύει την ακροδεξιά πατριδοκαπηλία για την ΠΓΔΜ, απευθυνόμενη στη μεγάλη δεξαμενή της ήδη πεισμένης πελατείας της. Αποφεύγοντας να αναφερθεί στα ιστορικά και διαχρονικά λάθη που έπραξε, οδηγώντας τη χώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα αδιέξοδα σε επίπεδο εθνικής εξωτερικής πολιτικής, δε διστάζει να υιοθετήσει την προπαγάνδα της άλλης πλευράς, μόνο και μόνο για να χτυπήσει εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο κ. Τρεμόπουλος.

«Η συκοφαντία έχει και όρια. Και θα έπρεπε να γίνει μάθημα το ότι για το ίδιο θέμα ο Π. Ψωμιάδης χαρακτηρίστηκε ως συκοφάντης μου και στο Εφετείο. Άλλωστε, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Το θέμα της ονομασίας της FYROM θα είχε κλείσει από το 1992 σύμφωνα με όλα όσα ζητάει σήμερα η επίσημη ελληνική πολιτική. Αν βεβαίως δεν ήταν ο κ. Σαμαράς, που τορπίλισε κάθε ρεαλιστική συμβιβαστική λύση, χρησιμοποιώντας το φόβο και τον εθνικισμό ως εργαλείο για την προσωπική πολιτική του άνοδο σε βάρος της χώρας. Εκτός πια κι αν άλλα λένε εντός και άλλα εκτός» τόνισε.

Και συνέχισε:

«Οι ιστορικές ευθύνες του κ. Σαμαρά για το σημερινό αδιέξοδο, που δεν μπόρεσε να τις υπερβεί ούτε ως πρωθυπουργός, είναι βαρύτατες. Άλλωστε είχε ως προτεραιότητα το πως θα εξαντλήσει τα λαϊκά στρώματα και θα υπηρετήσει τους εντολοδόχους του.
Εμείς είμαστε απολύτως ξεκάθαροι και δε χωρούν παρερμηνείες: Υποστηρίζουμε μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής και είμαστε αντίθετοι στον εθνικισμό από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Όποιος λέει κάτι διαφορετικό, να το πει επισήμως και δημοσίως. Άλλως, η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου συμφωνεί μαζί μας και το υποδηλώνει και η προσωρινή ονομασία της ΠΓΔΜ.
Προφανώς και υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν. Μέχρι σήμερα τους χαρακτηρίζουμε εθνοκάπηλους και ακροδεξιούς».