current views are: 1

13 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση18:58

Νέα δίμηνη παράταση του μνημονίου εξετάζει το Βερολίνο

Σενάριο νέας δίμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος μελετά το Βερολίνο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Δημοσίευση 18:58’
αρθρο-newpost

Σενάριο νέας δίμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος μελετά το Βερολίνο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σενάριο νέας δίμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος μελετά το Βερολίνο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Με δεδομένο ότι το υπάρχον πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, και τα περιθώρια που θα έχει η νέα κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις είναι ασφυκτικά, διάφορα σενάρια εξετάζονται από τη γερμανική κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, εξετάζεται το σενάριο της νέας δίμηνης παράτασης, ώστε η νέα κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα και να ολοκληρωθεί ομαλά το τρέχον πρόγραμμα. Όπως ανέφερε ο Παντελής Βαλασόπουλος, η νέα παράταση δεν χρειάζεται έγκριση από τη γερμανική Βουλή

Σημειώνεται ότι όποιο κόμμα επικρατήσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση, έπειτα να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και μετά να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλα αυτά σε χρονικό διάστημα 33 ημερών…


σχετικα αρθρα