current views are: 1

13 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση19:53

Βενιζέλος: «Τρίτη δύναμη και εγγυητής το ΠΑΣΟΚ»

Τη σημασία που έχει η τρίτη διερευνητική εντολή επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Δημοσίευση 19:53’
αρθρο-newpost

Τη σημασία που έχει η τρίτη διερευνητική εντολή επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Τη σημασία που έχει η τρίτη διερευνητική εντολή επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Σε ομιλία του στη Χαλκίδα, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η «ΝΔ προσπαθεί να εκφοβίσει το εκλογικό σώμα και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να επιβάλει έναν εφησυχασμό».

«Έφτασε η ώρα της αλήθειας, έφτασε η ώρα που όλα εξοφλούνται άμα τη εμφανίσει» διεμήνυσε ο κ. Βενιζέλος. 

Ο ίδιος έθεσε ένα δίλημμα τονίζοντας:

«Εμείς την Κυριακή 25 Ιανουαρίου όταν θα πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν θα έχουμε στην κάλπη αφήσει την Ελλάδα ακέραιη, με τις τράπεζες να υπάρχουν και να λειτουργούν, με την οικονομία σε κίνηση και σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Θα αφήσουμε στην κάλπη την Ελλάδα να έχει το ΕΣΠΑ έτοιμο. Θα έχουμε αφήσει τη διαπραγμάτευση ένα βήμα πριν τη συμφωνία. Θα αφήσουμε την ΕΚΤ να είναι έτοιμη να προστατεύσει τις καταθέσεις των Ελλήνων. Θα έχουμε αφήσει τη χώρα ακέραιη χωρίς κρίσεις στην εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, παρά τις τεράστιες πιέσεις που υπάρχουν και στο Κυπριακό και στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ο λαός ελεύθερα, κυρίαρχα, με αξιοπρέπεια θα κρίνει στις 25 Γενάρη πως θα πορευτεί η χώρα από τις 26 και μετά, ποια κυβέρνηση θα πορευτεί, ποια πολιτική θα ακολουθήσει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερες αναφορές στις τελευταίες δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τη σχέση της αυτοδυναμίας με την εφαρμογή του προγράμματος που έχει εξαγγείλει και τόνισε:

«Ξέρετε ότι από την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Ζήτησε ταυτόχρονα να από τους πολίτες να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα «γιατί θα πρέπει να υπάρχει εθνική εγγύηση, εθνική στρατηγική και πρέπει η χώρα να πάει προς τα μπρος, να κάνει το ένα βήμα που απομένει προς τα μπρος και όχι πολλά βήματα προς τα πίσω, ανεξέλεγκτα και με κινδύνους».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για υπονομευτές και διασπαστές τονίζοντας ότι «κάποιοι υπονομεύουν ανοιχτά την παράταξη και λυπάμαι όταν βλέπω σχόλια ότι μπορεί ο αντικειμενικός σκοπός να είναι να πάρουμε ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουμε τη ΝΔ. Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από τις έρευνες…».

Τονίζοντας παράλληλα πως «η μόνη κρίσιμη και συγχρόνως χρήσιμη ψήφος είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «δεν τους περιμένουμε πίσω μετά τις εκλογές. Τους περιμένουμε μαζί μας σ’ αυτές τις εκλογές».


σχετικα αρθρα