current views are: 3

13 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση21:20

Ο Βενιζέλος επιτίθεται σε ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει στη γωνία τον Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μπήκε στην προεκλογική μάχη με πολλά προβλήματα.

Δημοσίευση 21:20’
αρθρο-newpost

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μπήκε στην προεκλογική μάχη με πολλά προβλήματα.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μπήκε στην προεκλογική μάχη με πολλά προβλήματα.

Το βασικό η ίδρυση κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό και τέως πρόεδρο του κινήματος Γιώργο Παπανδρέου. Η ίδρυση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και παράλληλα η φυγή αρκετών στελεχών στρίμωξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη γωνία.

Τα χτυπήματα ήταν δυνατά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπομονετικά ,για πρώτη φορά ,περίμενε να δώσει τις απαντήσεις του. Για τον Γιώργο Παπανδρέου απέφυγε να πει πολλά, όσο και αν πιέστηκε και αυτό δεν είναι σύνηθες για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιμένει πρώτα το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά όλοι αναμένουν το ξέσπασμα του. Μέχρι στιμής πάντως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακολουθεί στρατηγική ευθύνης, όπως λένε οι συνεργάτες του, η επικοινωνία καμπάνια είναι προσηλωμένη στα όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δηλώσεις στελεχών είναι προσεκτικές και λάθος δεν έχει γίνει. Συνεργάτες του μεταδίδουν την αγωνία για τα μελλούμενα από τις 26 Ιανουαρίου. Ο κύριος Βενιζέλος είναι έντονα προβληματισμένος καθώς θεωρεί πως η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να χαθούν όλες οι θυσίες που έχουν γίνει. Το ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του δίνουν τη μάχη της ζωής τους προκειμένου να είναι τρίτο κόμμα, να πάρουν την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ,καθώς δε θεωρούν πως θα υπάρξει αυτοδυναμία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί πως είναι εφικτό το ΠΑΣΟΚ να πάρει την τρίτη θέση και να βάλει στο τραπέζι την πρόταση του για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αν όντως το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο και τα κυβερνητικά θέματα κυλήσουν ομαλά, ο κ. Βενιζέλος θα μπορέσει να μετασχηματίσει το κόμμα προς τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης ,να μείνει πρόεδρος καθώς δύσκολα θα αμφισβητηθεί και να κλείσει τους λογαριασμούς με το Γιώργο Παπανδρέου.

Παράλληλα στην προεκλογική μάχη επιτίθεται και στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να καταδείξει πως το ΠΑΣΟΚ ούτε στο φόβο επενδύει ,ούτε στα ψέματα και τα μεγάλα λόγια. Αν θα δικαιωθεί θα το δείξει η κάλπη.


σχετικα αρθρα