Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Επιχείρηση συγκράτησης ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς στο ΠΑΣΟΚ για να μην κατευθυνθούν στην Νέα Δημοκρατία ξεκινά η Δημοκρατική Παράταξη, ανεβάζοντας συγχρόνως τους τόνους απέναντι στο «Ποτάμι»

Ο στόχος της κατάκτησης της τρίτης θέσης παραμένει για το ΠΑΣΟΚ σταθερός, ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη διαπιστώνει ότι θα πρέπει να υπερβεί τον αστάθμητο παράγοντα της Χρυσής Αυγής όπως επίσης και το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη που επίσης διεκδικεί να αναδειχθεί ως το τρίτο κόμμα των εκλογών. 

Εξ αυτών των λόγων η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  αποφάσισε να επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι το εκλογικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τον νικητή των εκλογών είναι μη αναστρέψιμο. Ότι πρόκειται για μία τελειωμένη υπόθεση. Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει δηλαδή ότι πρώτο κόμμα θα είναι οπωσδήποτε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΝΔ η οποία δεν θα μπορέσει ούτως ή άλλως να καλύψει την απόσταση με την Κουμουνδούρου. Επομένως, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το σκεπτικό του δεν έχουν κανένα λόγο να στραφούν στη ΝΔ του κ. Σαμαρά, αφού τίποτε επί της ουσίας δεν μπορεί να αλλάξει ως προς τον νικητή της κάλπης. 

Αυτό είναι το ένα σημείο της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το δεύτερο αφορά την γραμμή της παράταξης απέναντι στο «Ποτάμι» που εκ των πραγμάτων συμπιέζει την Δημοκρατική Παράταξη. Για το «Ποτάμι» το ΠΑΣΟΚ θα επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για μία κοινοπραξία παλιών δημαριτών και νεοφιλελεύθερων που δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Θα τονίζει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει συγκεκριμένες απόψεις για μείζονα ζητήματα επομένως δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο να πάρει μέρος σε μία διαπραγμάτευση για την χώρα, σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που διαθέτει γνώση και πείρα. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη δίνουν ελάχιστες πιθανότητες στο Κίνημα να μπει στη Βουλή και αφήνουν ανοιχτές τις πόρτες επιστροφής σε όσους μετακινήθηκαν προς το νέο κόμμα υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει υποσχεθεί συνέδριο με όλα τα ζητήματα ανοιχτά...