Επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις για το 2009 και αφιερώνοντας μικρό μέρος στις θέσεις του για το 2015, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε και πάλι ότι ανατράπηκε από τα «συμφέροντα» εντός και εκτός χωρίς να τα κατονομάσει, και επέμεινε πως λεφτά υπάρχουν αν παραχθεί η φοροδιαφυγή και προχωρήσουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. 
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είπε πως πήρε την απόφαση να ξεκινήσει κάτι καινούργιο με «αξίες και αρχές». «Είχαμε ταυτιστεί στο ΠΑΣΟΚ με την πιο σκληρή έκφανση της δεξιάς και συντηρητικής πολιτικής», πρόσθεσε. Όπως είπε μάλιστα κάνει «δημιουργική ρήξη για τη λύτρωση των πολιτών που θέλουν ένα δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα που δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ όπως έχει καταντήσει». 
 
Για το πώς πήρε την απόφαση είπε πως «έθεσε αυτά τα θέματα για ανοιχτό συμμετοχικό συνέδριο και δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μπροστά στις εκλογές έπρεπε να πάρω μια απόφαση αν θα στηρίξω αυτήν τη πολιτική ή αν θα διαφοροποιηθώ». 
 
«Αν δεν πηγαίναμε στο μνημόνιο θα χρεοκοπούσαμε […] στο μνημόνιο φτάσαμε για κάποιους λόγους - ήταν ένα φάρμακο» τόνισε. «Το 2009 έβαλα το κεφάλι μου στον ντορβά για τη χώρα [...] φορτωθήκαμε μια καυτή πατάτα και τη διαχειριστήκαμε χωρίς κανείς να μας βοηθήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά
 
«Πήγα στους εταίρους μας το 2009 και τους είπα ότι έγινε απάτη, τούς έλεγα για ελληνικά στατιστικά και γελάγανε... Στην αρχή δέχθηκαν να μην γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ύστερα μας χτύπησαν οι αγορές και τότε ήρθε η συντηρητική νεοφιλελεύθερη πολιτική από κάποιους ηγέτες[...] η Ευρώπη δεν μας στήριξε, ένας πρωθυπουργός έλεγε αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και τού απάντησα καταλλήλως» τόνισε. 
 
«Το μνημόνιο το έφεραν οι πολιτικές και όσα κάναμε ή δεν κάναμε… Γυρνούσα ως επαίτης για να ζητήσω στήριξη σε διάφορες χώρες, ποτέ δεν είπα την λέξη διεφθαρμένη χώρα» τόνισε. 
 
«Αν είχαμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα θα είχαμε τα βάρη σωστά κατανεμημένα» τόνισε. «Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι να φτιάξουμε ένα σοβαρό, δημοκρατικό κράτος, να φτιάξουμε κράτος για να φτιάξουμε οικονομία» επισήμανε. 
 
«Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες τις δικές μου... με πόνεσαν τα μέτρα ξέρω δεν ήταν δίκαια», πρόσθεσε. 
 
Σχετικά με το κρίσιμο καλοκαίρι του 2011 είπε πως «υπήρχε ένας αριθμός βουλευτών μέσα στο ΠΑΣΟΚ που έκαναν συνεχώς δηλώσεις και κινήσεις υπονόμευσης της θέσης του πρωθυπουργού», ενώ υπογράμμισε πως «εγώ έλεγα συνεχώς το πρόβλημα δεν είναι η λιτότητα αλλά το να φτιάξουμε κράτος να κάνουμε μεγάλες αλλαγές.Συγκρούστηκα με συμφέροντα μέσα και έξω. Υπήρχαν τεράστιες αντιστάσεις για τις αλλαγές που προωθούσαμε.»
 
Ο κύριος Παπανδρέου ρωτήθηκε τι συνέβη στις Κάννες και άλλαξε την απόφαση του για το δημοψήφισμα «ο κύριος Βενιζέλος είχε πει ότι ήταν λυτρωτικό και γυρνώντας από τις Κάννες είπε άλλα».

Σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ είπε πως «αν στη διαχείριση της λίστας έγιναν λάθη η δικαιοσύνη θα αποφανθεί, ωστόσο η πρόθεση ήταν να κλείσει η φοροδιαφυγή» ενώ τόνισε πως «η λίστα υπάρχει ακόμα τι γίνεται τώρα;».  

 
Τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «εμείς βάζουμε το πλαίσιο που είναι η αντιμετώπιση χρέους αλλά στη διαπραγμάτευση με εταίρους να προτείνουμε ελληνικό σχέδιο με άξονα τις μεταρρυθμίσεις», και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υπό όρους. 
 
Ο πρώην πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική αν το κόμμα του δεν μπει στη Βουλή και απάντησε «Άσχετα με το αποτέλεσμα είναι μια νέα πορεία θα την στηρίξω».