Βολές εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα χρέη του ΠΑΣΟΚ

«Εμείς κρατάμε στο ΠΑΣΟΚ τα εμβλήματα τον ήλιο τα πρόσωπα, τα στελέχη τον οργανωτικό ιστό και τα χρέη. Τα οποία τα βρήκαμε, γιατί είμαστε καθαροί, έντιμοι και σηκώνουμε τα βάρη» σημείωσε, μιλώντας στον Real fm, ενώ τόνισε πως «ό,τι έχει ζητήσει η δικαιοσύνη το έχει λάβει. Τα κόμματα ελέγχονται αυστηρότατα για τα οικονομικά τους από δέκα μεριές. Ότι έχει ζητήσει η αρμόδια αρχή το έχει λάβει. Η δικαιοσύνη ασχολείται με τα κόμματα. Τα χρέη τα ιστορικά, τα πολιτικά, τα ηθικά, είναι πολύ μεγάλο πράγμα».

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ για τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ. «Κάποιος έχει διατελέσει Πρωθυπουργός την εποχή που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε αποφάσεις και διέρρηξε τους δεσμούς του με ένα πολύ μεγάλο τμήμα της βάσης του» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 

Και συνέχισε: «Κάποιοι φταίνε που ήρθαμε στην κατάσταση αυτή. Θα μπορούσε η λύση η μοναδική, να έχει οργανωθεί και να έχει εφαρμοστεί καλύτερα. Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τεράστια βάρη και έρχεται ο άνθρωπος που ήταν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός, και λέει χαίρετε, εγώ φεύγω, κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ και μείνετε εσείς στο ΠΑΣΟΚ με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης, εγώ είμαι κάτι καινούριο. Είμαι προϊόν μιας νέας παρθενογένεσης και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ αναρωτήθηκε αν «υπάρχει πολιτικό έρεισμα σε μία απόπειρα, η οποία συνίσταται στο να ανακόψει τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος ιστορικού, με προσφορά».

Παράλληλα, καταλόγισε στη ΝΔ πολιτική εκφοβισμού που τελικώς στρέφουν τα μηνύματα της Ευρώπης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τη γραμμή του εκφοβισμού και το κάνει με έναν άτσαλο και αναποτελεσματικό τρόπο. Τα μηνύματα από την Ευρώπη που στρέφονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά καταλήγουν υπέρ αυτού» σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η μη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης «καθηλώνει την Ελλάδα μέσα σε ένα μνημόνιο, στο οποίο έχουμε μείνει προσωρινά χωρίς δάνειο». «Όταν δεν λες την αλήθεια προεκλογικά, το βρίσκεις αυτό απέναντί σου ή στο κεφάλι σου επάνω, μετεκλογικά», συμπλήρωσε ενώ εκτίμησε ότι «δεν θα φτάσουν τα πράγματα στο να συνεργαστούμε μόνοι μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είμαστε κυβερνητικος μπαλαντέρ. Ας φτιάξουν άλλοι κυβέρνηση».