current views are: 1

14 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση13:06

Δένδιας για την τρομοκρατία: Πέρασε ο καιρός της αθωότητας για την Ελλάδα και για την Ευρώπη

Για την εισαγόμενη τρομοκρατία μίλησε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης  και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας στο «αποκαλυπτικό δελτίο» στο  extra tv.  

Δημοσίευση 13:06’
αρθρο-newpost

Για την εισαγόμενη τρομοκρατία μίλησε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης  και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας στο «αποκαλυπτικό δελτίο» στο  extra tv.  

Για την εισαγόμενη τρομοκρατία μίλησε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης  και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας στο «αποκαλυπτικό δελτίο» στο  extra tv.  

Σχετικά με τα όσα έγιναν στη Γαλλία και για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας  ανέφερε συγκεκριμένα  ότι «Υπάρχει μία δυσάρεστη πραγματικότητα για τη χώρα μας, ότι είναι  πολύ κοντά μας, η  Συρία, δηλαδή  μία χώρα που έχει έξοδο στη Μεσόγειο και είναι πλέον  μία μόνιμη  βάση οργανώσεων που είναι απολύτως χαρακτηρισμένες ως τρομοκρατικές.

Και κατά συνέπεια,  υπάρχει ευκολία μετακίνησης προς την Ευρώπη και αυτό σηματοδοτεί ένα μεγάλο κίνδυνο για την πατρίδα μας. Από την άλλη,  δημιουργούνται ροές μέσα από την Τουρκία, μεταναστευτικές ροές μέσα στις οποίες μπορεί να κρύβονται και άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαφορετικά κίνητρα, που είναι τρομοκράτες».

Ο υπουργός εκτίμησε  επίσης ότι « Η χώρα πρέπει να είναι πια σε μόνιμη επαγρύπνηση. Ο καιρός της αθωότητας για την Ελλάδα και ο καιρός της αθωότητας για την Ευρώπη, αν θέλετε, έχει περάσει ανεπιστρεπτί…» . Ο κ. Νίκος Δένδιας σχολίασε με νόημα ότι «ότι  υπάρχει κίνδυνος σε άλλες περιοχές που θα μπορούσαν να θεωρούνται ασφαλείς.

Ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας και υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών  επεσήμανε ότι οι εξελίξεις που υπήρξαν,  βρήκαν ευτυχώς  τον Έβρο θωρακισμένο . «Ο  φράχτης ,που είχε ξεκινήσει από τον κύριο Παπουτσή , κάλυπτε 40 χιλιόμετρα και  ολοκληρώθηκε επί των ημερών μου. Παράλληλα έχει τοποθετηθεί σε αυτόν ένα σύστημα υπερσύγχρονων καμερών που συνδέονται   με επίσης  πολύ σύγχρονα επιχειρησιακά κέντρα. Ενδεικτικό είναι ότι αυτό9 που βρίσκεται στη Νέα Βύσσα  είναι «διαστημικό», βλέπει 12 χιλιόμετρα μέσα στην Τουρκία. Φαίνεται ξεκάθαρα ο λαθρομετανάστης όταν κινείται (!) . Ο Έβρος είναι θωρακισμένος από πλευράς λαθρομετανάστευσης»

Ο υπουργός  εξήγησε ότι «είναι πλέον εφικτό στον Έλληνα συνοριοφύλακα να βρίσκεται ακριβώς επί της γραμμής και εάν χρειαστεί ακόμα και μέσα στο ποτάμι με φουσκωτά σκάφη, τα οποία υπάρχουν και αποκτήθηκαν επί των ημερών μου (στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη), ώστε να εμποδίζεται η διέλευση και να καλείται ο Τούρκος στρατοχωροφύλακας να παραλάβει τον παράνομο ή τους παράνομους μετανάστες».
Ο κ. Νίκος Δένδιας διευκρίνισε  ότι  η  τάφρος που αφορά την άμυνα της χώρας και έχει να κάνει με το αντιαρματικό έργο του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και πως συνεχίζεται η κατασκευή της .
 
Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης αφού επανέλαβε ότι ο  Έβρος,  είναι στεγανοποιημένος, ανέφερε πως  εκεί που  ενδέχεται  να  υπάρχει πρόβλημα για την Ελλάδα  αυτή τη στιγμή είναι στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, στα θαλάσσια περάσματα. «Πιστεύω ότι με τα νέα σύγχρονα ραντάρ τα οποία έχει το Λιμενικό Σώμα, με τις προσπάθειες που καταβάλλει, με την εξέλιξη που πρέπει να έχει,  θα καταφέρει να κάνει μεγάλες προόδους και σε αυτό».

Τέλος για το θέμα αυτό ο κ. Νίκος Δένδιας υποστήριξε την αναγκαιότητα να αλλάξει το « Δουβλίνο 3» που αφορά τη  μετανάστευση και το οποίο βασίστηκε  στο Δουβλίνο 1 και 2. Αυτά ανέφεραν το θέμα ασύλου  καθενός παράνομου μετανάστη, να είναι  η πρώτη χώρα που μπαίνει αυτός.  Για να γίνει η αλλαγή αυτή, σημείωσε ο κ. Νίκος Δένδιας,  πρέπει να προηγηθεί συμμαχία των χωρών του νότου, απέναντι στις χώρες του Βορρά.

Στη συνέχεια όταν ο κ. Νίκος Δένδιας κλήθηκε να σχολιάσει τη φορολόγηση ιδιαίτερα των ελευθέρων επαγγελματιών  μίλησε για επαναλαμβανόμενες αστοχίες:

« Πάρα πολλά φορολογικά νομοθετήματα που εκπορεύτηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες είναι νομοθετήματα τα οποία δεν είναι εύκολο κανείς να τα υπερασπίσει. Αποτελούν νομοθετικές αστοχίες. Θα σας πω ένα παράδειγμα το οποίο είναι τόσο καθαρό που ουδείς μπορεί να το αρνηθεί. Φόρος υπεραξίας ακινήτων. Ο φόρος αυτός πρώτον ήταν λανθασμένος, δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί, πάγωσε την αγορά ακινήτων για 6-7 μήνες και από εκεί και πέρα τελικά πήγε στο καλάθι….»

 


σχετικα αρθρα