«Έχω απαντήσει, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το πως σχολιάζει δηλώσεις του πρώην υπουργού Γιάννη Βαρβιτσιώτη, καθώς και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη, σχετικά με το θέμα της απογραφής στην οικονομία που διενεργήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης. «Κανένα σχόλιο. Για εμάς έχει κλείσει το θέμα», απάντησε σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο της ηγετικής ομάδας της ΝΔ για την αποδόμηση του έργου του Κώστα Καραμανλή.

"Σκορποχώρι" χαρακτήρισε, εξάλλου, την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ με αφορμή το θέμα των αυθαιρέτων. Είπε ότι οι ενδοϋπουργικές κόντρες είναι μεγάλες και σημείωσε πως προκαλεί εντύπωση ότι υπάρχει στον προϋπολογισμό σχετικός κωδικός. «Δεν ξέρουν καν τι υπογράφουν αυτοί οι άνθρωποι. Η κ. Μπιρμπίλη όταν υπέγραψε τον προϋπολογισμό δεν ήξερε από πού θα έβγαιναν αυτά τα 400 ή 300 εκατ. ευρώ;», διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιντζή ότι σημασία δεν έχει πως διαχειρίστηκε τα χρήματα που πήρε η συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλά παράνομο είναι ότι τα πήρε, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ παρέπεμψε σε δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη.

«Φαίνεται ουσιαστικά η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ερωτηθείς για το ύψος των spreads των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

   

Για τη δημοσκόπηση στα "Επίκαιρα"

«Η ψαλίδα κλείνει. Έχει φτάσει στη μία μονάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Επίκαιρα". Τόνισε επίσης ότι στόχος της ΝΔ είναι να πείσει τους αναποφάσιστους ότι έχει το πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση. Είπε παράλληλα ότι σημαντικό βήμα είναι το "Ζάππειο 2", όπου εκεί η πρόταση της ΝΔ θα εκτιμηθεί από τον κόσμο.

«Υπάρχει ελπίδα και διέξοδος. Η κυβέρνηση δημιουργεί αίσθημα ασφυξίας, δημιουργεί εθνική κατάθλιψη», συμπλήρωσε ενώ σε ερώτηση αν η ΝΔ θα ζητήσει πρόωρες εκλογές είπε ότι «έχουμε τοποθετηθεί, δεν έχω να σας πω τίποτα».

Σχετικά με άλλο ρεπορτάζ στα "Επίκαιρα" ότι γίνονται προσλήψεις στο δημόσιο, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σημειώνοντας πως το δημοσίευμα έχει συγκεκριμένα ΦΕΚ. «Αντί να καταργούνται θέσεις ιδρύονται, εκτοξεύοντας τα λειτουργικά έξοδα του κράτους», συνέχισε αναφέροντας ότι έχουν εγκριθεί 8.000 θέσεις.