Συγκινημένος και φορτισμένος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας έκοψε την τελευταία πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο κ. Παπούλιας σημείωσε ότι «υπάρχουν συνταγματικά και άλλα θέματα τα οποία θα τα δούμε» και συμπλήρωσε ότι η κατάσταση για τον ίδιο θα είναι δύσκολη για όσα επακολουθήσουν. 

Ενδεικτικό είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έδωσε διευκρινίσεις για την παραπάνω δήλωση αλλά συμπλήρωσε «να τελειώσουμε και με τις εκλογές και θα σας πω».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε το προσωπικό γιατί όπως είπε «συνέβαλλε και αυτό στα δέκα χρόνια της θητείας του ο θεσμός να δουλέψει άψογα όπως δούλεψε».

Αναλυτικά ο διάλογος Παπούλια με δημοσιογράφους 

«Είναι ημέρα συγκινησιακής φόρτισης για μένα, γιατί είναι η τελευταία πίττα που κόβω μαζί σας, στο Προεδρικό» είπε και συνέχισε: «Σας ευχαριστώ για τη συμβολή σας ώστε ο θεσμός της Προεδρίας να δουλέψει άψογα αυτά τα δέκα χρόνια... Θα σας θυμάμαι πάντα, άλλωστε είναι αδύνατο να ξεχάσεις δέκα χρόνια συνεργασίας και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Ελπίζω και εύχομαι να μην χαθούμε. Θα είσθε πάντα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου».

Λίγο αργότερα, σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ο κ. Παπούλιας ρωτήθηκε πώς βλέπει τα πράγματα:

- «Δύσκολα... για μένα...» απάντησε.

- «Γιατί» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

- «Υπάρχουν ζητήματα συνταγματικά κι άλλα...» ανέφερε.

- «Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας;»

- «Καθίστε να περάσουν οι εκλογές και θα σας πω...» είπε.