Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Έντονες διαφωνίες διατυπώνονται στο επικοινωνιακό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την παρουσία ή όχι του πρωθυπουργού σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα. Μέχρι στιγμής προκρίνεται η άποψη ότι μια τέτοια αναμέτρηση δεν θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις που ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και στην πραγματοποίησή του. Όσοι υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνουν ότι θα ήταν επικοινωνιακή ήττα να συνομιλούσε ο πρωθυπουργός με τον μόνιμο «υβριστή» του.

Χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα μια ανεύθυνη στάση ως αντιπολίτευση αλλά και μια πολιτικά ηθική συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπο και τον θεσμό του πρωθυπουργού.

Χρεώνουν στον κ. Τσίπρα την καλλιέργεια του φόβου στην ελληνική κοινωνία , την τρομοκρατία  των αγορών και την πρόκληση των πρόωρων εκλογών. Χρεώνουν στον κ. Τσίπρα ότι έδωσε την «άδεια» και ότι επέτρεψε στους βουλευτές του να χρησιμοποιούν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά.
 
Όπως εκτιμά μια ομάδα του επικοινωνιακού επιτελείου στόχος του κ. Τσίπρα δεν είναι η αντιπαράθεση στο πεδίο της πολιτικής αλλά της παραπολιτικής με στόχο να πλήξει το προφίλ του πρωθυπουργού. Συνομιλητής του πρωθυπουργού ανέφερε στο Newpost: «Ο Τσίπρας θέλει να πλήξει την καταλληλότητα και την δημοφιλία του Σαμαρά», και συνέχισε  τονίζοντας ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο κ Σαμαράς εμφανίζεται καταλληλότερος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον κ. Τσίπρα και αυτό το πλεονέκτημα θέλει να ακυρώσει μέσω ενός debate ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απέναντι σε αυτήν επιχειρηματολογία καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες  και η άποψη ότι για να ολοκληρωθεί η ανατροπή του κλίματος υπέρ της  ΝΔ κλίμα που διαπιστώνεται δημοσκοπικά θα έπρεπε να γίνει μια τηλεμαχία ανάμεσα σε Σαμαρά Τσίπρα. Όσοι προκρίνουν το σενάριο αυτό εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αφού όσες φορές αναμετρήθηκαν οι δυο τους στη βουλή η πλάστιγγα έγειρε συντριπτικά υπέρ του πρωθυπουργού. Επιπλέον με δεδομένο ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη κοστολογημένο και ότι ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει που θα βρεθούν τα χρήματα, μια τηλεμαχία θα αποτελούσε χρυσή ευκαιρία να εκτεθεί ακόμη περισσότερο ο κ Τσίπρας.

Οι υποστηρικτές της άποψης να γίνει μια τηλεμαχία επιχειρηματολογούν και για τα οφέλη που θα αποκομίσει η ΝΔ από μια τηλεοπτική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός αναλύοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και παράλληλα αποδομώντας ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα θα προσελκύσει του αναποφάσιστους ψηφοφόρους και ταυτόχρονα θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να κινηθεί και στο κεντρώο ακροατήριο που αμφιταλαντεύεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και του ΚΙΔΗΣΟ.