Μυθεύματα και ψέμματα καταλογίζει στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Αναγνώστου, επισημαίνει ότι «εκτός από το χάος και η ασχετοσύνη δεν παλεύεται».  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κινδυνολογία της αποσταθεροποίησης των τραπεζών και του Grexit υπάρχει μόνο στον λόγο της ΝΔ. Η πραγματικότητα καταρρίπτει την μυθολογία του φόβου που καλλιεργεί η απερχόμενη κυβέρνηση των Μνημονίων και της υποταγής.

Ο μύθος του στραγγαλισμού της τραπεζικής ρευστότητας ως συνέπεια της ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδεται από την σημερινή απόφαση της ΕΚΤ. Δίνεται εξάμηνη παράταση τραπεζικής ρευστότητας και στις ελληνικές τράπεζες, μεταθέτοντας για το μέλλον την αποπληρωμή των 20 δις των ομολόγων τους που λήγουν τον Μάρτιο.

Παράλληλα η υποχώρηση του επιτοκίου των 3ετων και 10ετων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου στη δευτερογενή αγορά, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών, καταρρίπτει την κινδυνολογία του grexit.

Τα ψέματα και η κινδυνολογία του φόβου καταρρέουν.

Υ.Γ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πρέπει να αντιληφθεί πρώτα απ’ όλα ότι εκτελεί χρέη υπηρεσιακού εκπροσώπου. Εκτός από το χάος είναι και η ασχετοσύνη δεν παλεύεται.