Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που εμφανίστηκε ταυτόχρονα αισιόδοξος ότι υπάρχει η πιθανότητα το ΚΚΕ να καταλάβει την τρίτη θέση στις εκλογές.

«Να σκεφτούμε καθαρά για το ποια δύναμη πρέπει να ενισχύσουμε και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, ιδιαίτερα σήμερα, που υπάρχει η πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση στη Βουλή», επισήμανε από τη Λάρισα, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης και έστρεψε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλόγισε «περισσό θράσος», στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας:

«Τελευταία, μαζί με τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αναμασούν τα στελέχη του, ακούσαμε και τον πρόεδρο του να λέει με περίσσιο θράσος πράγματι, ότι θεωρεί αδιανόητο το ΚΚΕ να σφυρίζει κλέφτικα, να απέχει από αυτή την ιστορική στιγμή».

Όπως είπε, είναι «αδιανόητο σήμερα να ζητάς ανοχή για να συνεχίσεις στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, να μη βγάζεις άχνα γι όλα αυτά που έχασε ο λαός τα τελευταία χρόνια. Να θέλεις το ΚΚΕ​, τους αριστερούς ανθρώπους, να γίνονται το άλλοθι της δικής σου υποχώρησης, μετάλλαξης, κωλοτούμπας».

Συμπλήρωσε ότι «θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού, και τότε ο ίδιος ο λαός δεν θα έδειχνε καμιά ανοχή στο ΚΚΕ, όπως κανένας λαός δεν έδειξε ανοχή σε κομμουνιστικά κόμματα που έδωσαν χέρι βοηθείας στο σύστημα στηρίζοντας τις κυβερνήσεις του».

Ανέφερε επίσης, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών «μια ακόμα κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας, με κορμό είτε το ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ, θα συνεχίσει ακριβώς από κει που σταμάτησε η προηγούμενη και θα βαδίσει στα ίδια αντιλαϊκά μονοπάτια, ακόμα και με διαφορετική περπατησιά, της στρατηγικής της ΕΕ, της ενίσχυσης των προνομίων των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι η ΝΔ απειλεί ότι η πορεία της χώρας θα ανακοπεί, αν η ίδια δεν υπογράψει τη «συμφωνία της επόμενης μέρας» και ο ΣΥΡΙΖΑ «ζητάει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση».