current views are: 2

15 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση05:29

«Σκληρή» μάχη Βενιζέλου- Παπανδρέου για την είσοδο στη Βουλή

Σκληρή μάχη για το ποια είναι η χρήσιμη ψήφος στις εκλογές δίνουν ΠΑΣΟΚ και Κίνημα. 

Δημοσίευση 05:29’
αρθρο-newpost

Σκληρή μάχη για το ποια είναι η χρήσιμη ψήφος στις εκλογές δίνουν ΠΑΣΟΚ και Κίνημα. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Σκληρή μάχη για το ποια είναι η χρήσιμη ψήφος στις εκλογές δίνουν ΠΑΣΟΚ και Κίνημα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κάθε συνέντευξη που δίνει και σε κάθε του προεκλογική εμφάνιση δεν παραλείπει να αναφέρει ότι η μόνη χρήσιμη ψήφος που θα πιάσει τόπο στην κάλπη είναι αυτή προς το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη.

«Η κρίσιμη ψήφος είναι εδώ. Τούς περιμένουμε όλους πίσω όχι μετά τις εκλογές, τούς περιμένουμε όλους εδώ, στο σπίτι τους, στις εκλογές. Γιατί αυτή η ψήφος έχει νόημα, πιάνει τόπο» είπε χθες το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον Πειραιά θέλοντας να ακυρώσει τις ψήφους προς το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Στην επιχειρηματολογία του ίδιου αλλά και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς αυτήν την κατεύθυνση επιστρατεύονται απόψεις που εμφανίζουν τις ψήφους που θα πάνε στο Κίνημα ως χαμένες και άδικες αφού «ούτως ή άλλως ο Παπανδρέου δεν θα μπει στη Βουλή». 

Στον αντίποδα ο Γιώργος Παπανδρέου και το επιτελείο του δίνουν μάχη για να πείσουν τους πολίτες ότι αξίζει τον κόπο το “Κίνημα” να μπει στη Βουλή για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά τους και να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις στην χώρα. “Κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο” είναι η απάντηση που δίνει ο πρώην πρωθυπουργός στα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περί χρήσιμης ψήφου.  

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαπιστώνει ότι οι συνθήκες για την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές και επισημαίνει: «Δεν θα μας λυγίσουν, ούτε θα μας φιμώσουν». Στο επιτελείο Παπανδρέου υπήρχε και χθες μία διάχυτη απογοήτευση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Κινήματος αντιμετωπίζεται με επιθετικότητα και δυσπιστία από τα μέσα ενημέρωσης κι αυτό με αφορμή τις δύο πρώτες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, αφού επί της ουσίας κλήθηκε να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις κυρίως για την περίοδο της διακυβέρνησης του. Πάντως, στο Κίνημα πιστεύουν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη ως προς την πιθανότητα εισόδου του στη Βουλή. 


σχετικα αρθρα