Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Την αποκάλυψη πως ο Γιώργος Παπανδρέου αναζητώντας το πρόσωπο που θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία όταν αποχώρησε απ’ αυτήν τον Νοέμβριο του ΄11 πρότεινε και στον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τον διαδεχθεί έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που ακολούθησαν το φιάσκο των Καννών και φυσικά την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ότι ήταν και αυτός ένα από τα πρόσωπα που πρότεινε ο τότε πρωθυπουργός. Για την ακρίβεια ανέφερε ότι η πρόταση του έγινε τηλεφωνικώς από τον Γιώργο Παπανδρέου μεταξύ των προτάσεων που είχαν γίνει στον Φίλιππο Πετσάλνικο (Πρόεδρο της Βουλής τότε) και τον Λουκά Παπαδήμο.

Όμως τότε πολλοί κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας ασκούσαν πιέσεις ώστε να είναι ο κ. Παπαδήμος ο επόμενος πρωθυπουργός κι έτσι με την συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά, ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρίχνοντας την «βόμβα» επικαλέστηκε και την μαρτυρία του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος ήταν μπροστά την ώρα που δέχτηκε το τηλεφώνημα-πρόταση από τον Παπανδρέου.