Για διολίσθηση που έγινε κατολίσθηση κατηγορεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «Διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά όχι αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Εξορθολογισμός των σχέσεων κράτους-εκκλησίας και όχι χωρισμός. Μείωση αλλά όχι κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Αφοπλισμός μόνο των αστυνομικών που έρχονται σε επαφή με τους διαδηλωτές, αλλά διατήρηση των ΜΑΤ και των συμμοριών ΔΕΛΤΑ – ΔΙΑΣ.

Άρνηση υιοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν μπορεί να ανασυσταθεί ο εθνικός αερομεταφορέας. Το λιμάνι του Πειραιά αφορά τις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας - Κίνας και είναι δύσκολο θέμα.

Οι αμυντικές δαπάνες θα διατηρηθούν στο ίδιο ύψος. Θα παραμείνουμε στο ΝΑΤΟ με ενεργητική παρέμβαση γιατί η αποχώρηση είναι μετωπική ρήξη χωρίς κέρδος. Και αντί για ρητή και άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, αναζήτηση ισορροπιών ανάμεσα στους θύτες και στα θύματα.

Η συνέντευξη του Α. Τσίπρα ήταν ψυχρολουσία για τους αριστερούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «διολισθαίνει», φτάνοντας στο σημείο να προσβάλει την Αριστερά και βασικές διαχρονικές της αρχές και θέσεις».