Συντελεστή φορολόγησης 50% προανήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας  στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές, με ανώτατο. Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%. Μην δίνετε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει. Αυτοί που μας ακούν ξέρουν πολύ καλά ότι το πράγμα που έπρεπε να κάνει απ’ την αρχή ακόμα και μια δεξιά κυβέρνηση ήταν να δώσει και μια αίσθηση του δικαίου».

Να σημειωθεί ότι στο πάνελ της εκπομπής συμμετείχε και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ρώτησε τον κ. Τσακαλώτο εάν κάνει λόγο για περισσότερους φόρους.

Ο κ. Τσακαλώτος του απάντησε «βεβαίως, σε ένα σημείο, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να πληρώνουν όλοι κατά το Σύνταγμα».

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «υπάρχει ένα μοντέλο που λέει φορολογούμε παραπάνω και έχουμε περισσότερες συλλογικές υπηρεσίες. Υπάρχει ένα άλλο μοντέλο – το νεοφιλελεύθερο – που λέει θα έχουμε λιγότερους φόρους και λιγότερες υπηρεσίες και ο κόσμος θα ξοδεύει όπως θέλει τα λεφτά του. Εσείς ανακαλύψατε αυτό που δεν υπάρχει στην κοινωνική επιστήμη: υψηλούς φόρους και θα έχουμε χαμηλές υπηρεσίες».