Για «απόλυτο εκτροχιασμό των δημοσίων εσόδων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Επικρατείας του «Ποταμιού», Θανάσης Σκόκος.

Όπως αναφέρει, «είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν σε πρόωρες εκλογές». 

Ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας του κόμματος επισημαίνει πως «το "Ποτάμι" είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις συνέπειες και είχε προτείνει έναν ρεαλιστικό οδικό χάρτη αποφυγής ενός οδυνηρού αδιεξόδου. Στις 26/1 η κατάσταση θα είναι πιθανότατα πολύ χειρότερη, αν πάρει κανείς υπόψη και το χρηματοδοτικό κενό που κινδυνεύει να αντιμετωπίσει η χώρα μετά τις 28/2. Και τα δυο αυτά κόμματα ακόμη και σήμερα, όχι μόνο δεν συνειδητοποιούν τις μεγάλες ευθύνες τους, αλλά και διεξάγουν μια αντιπαράθεση χωρίς αρχές και προοπτική παίζοντας με το μέλλον της χώρας και των πολιτών».

Και καταλήγει ο Θανάσης Σκόκος: «Η διαφαινόμενη από τις δημοσκοπήσεις εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη και ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας την ανάδειξη του Ποταμιού ως τρίτης ισχυρής δύναμης».