Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και συναρπαστικό στοιχείο αυτής της προεκλογικής εκστρατείας είναι ότι υπάρχει αθρόα εισροή ψηφοφόρων και από τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά τις τελευταίες μέρες βλέπω ένα ρεύμα από ψηφοφόρους της ΝΔ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. 

Όπως εξήγησε, μου λένε πολίτες στην Β΄ Αθήνας: «Μα καλά κ. Ζαχαριάδη, νομίζουν ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου; Είναι δυνατόν να φάμε ξαναζεσταμένο το φαγητό του 2012;».

«Όχι μόνο στο επίπεδο του φόβου που είναι το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει, αλλά και στο επίπεδο μιας ψευτοπαροχολογίας η οποία - εάν θέλετε εγώ να την κρίνω με τις καλύτερες προθέσεις και να είναι έτσι – αλλά, 2,5 χρόνια, γιατί δεν τα κάνανε και με πιο ηθικό κύρος και πλεονέκτημα θα το κάνουν από την επόμενη μέρα;

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο στοιχείο το οποίο κατά την γνώμη την δική μου είναι το πιο σημαντικό. Αυτό το στοιχείο είναι το ζήτημα όχι ποιός θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά το ποιος μπορεί να είναι αυτοδύναμος. Αυτό ρωτάνε οι πολίτες της Β’ Αθήνας καθημερινά και γι’ αυτό τρέχουν καθημερινά, ανοίγουν σπίτια, μιλάνε σε καφενεία, κάνουν κινητοποιήσεις σε πλατείες, παρά το τσουχτερό κρύο, ώστε να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει μια καθαρή εντολή διαπραγμάτευσης και αλλαγών και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».