«Ο Παπανδρέου υπονομεύθηκε» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μιχάλης Καρχιμάκης, προβλέποντας ότι το κόμμα θα μπει στη Βουλή.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Καρχιμάκης άφησε αιχμές κατά του Αντ. Σαμαρά και κυρίως του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάνοντας λόγο για υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου το 2011.

«Ο Παπανδρέου δεν ήταν ένας εμπαθής πολιτικός. Όταν ήρθε η ώρα έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό. Έπρεπε να βγει στη Βουλή όταν τον υπονόμευαν. Θα μπορούσε να πει "ρίξτε με άμα δεν με θέλετε". Δεν το έκανε γιατί δεν ήθελε να παίξει στα ζάρια τη χώρα.

«Ποιος έστειλε την επιστολή κατά του δημοψηφίσματος από το αεροπλάνο από τις Κάννες, ενώ τις προηγούμενες μέρες το χαρακτήριζε λυτρωτικό; Υπονομεύθηκε από τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για να γίνει ο ένας πρωθυπουργός και ο άλλος πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρχιμάκης πρόσθεσε ότι «υπονομεύθηκαν όλες οι μεταρρυθμίσεις Παπανδρέου που θα δημιουργούσαν νέο πλούτο».

«Θα μπούμε στη Βουλή... Τώρα είναι η αφετηρία ψυχής συναισθημάτων και διάθεσης. Το Κίνημα είναι στην αφετηρία του και όσοι συμμετέχουν έχουν μεγάλη διάθεση συμμετοχής και προσφοράς. Ξεκινάμε από εκεί που μας έριξαν. Θα υπερασπιστούμε τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που θα παράξουν νέο πλούτο» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι αν κάθε υποοψήφιος πάρει 600 ψήφους κατά μ.ο. τότε το Κίνημα θα είναι στη Βουλή με 4%.

«Θα ανατρέψουμε το κλίμα γιατί ξεκινάμε με πάθος για την αλήθεια. Δεν έχουμε τίποτα με τους απλούς πολίτες ψηφοφόρους που έμειναν στο ΠΑΣΟΚ. Την επόμενη μέρα θα είμαστε μαζί» κατέληξε.