Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Το βάρος στους αναποφάσιστους και στους ψηφοφόρους που κινούνται γύρω από το Μεταρρυθμιστικό Κέντρο ρίχνει η ΝΔ, δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου. Παράλληλα η γαλάζια προεκλογική καμπάνια επικεντρώνεται πλέον στην Αττική και κυρίως στη Β’ Αθήνας και στη Β΄ Πειραιώς, όπου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μεγάλη και μπορεί να κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς σήμερα στις 17:00 επισκέπτεται το Δημαρχείο Περιστερίου, ενώ θα ακολουθήσουν περιοδείες και σε άλλες περιοχές, όπως ο Πειραιάς και τα Μεσόγεια. Παράλληλα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει και τρεις μεγάλες προεκλογικές ομιλίες, την Κυριακή στην Καλαμάτα, την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη Παρασκευή στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας.

Σύμφωνα πάντως, με τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί από τα στελέχη της Συγγρού, από τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων, το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί από το ποσοστό των αναποφάσιστων που παραμένει σταθερά πάνω από το 10%, με το 70% από αυτούς να δηλώνουν ευρωπαϊστές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει αποκλειστικά και μόνο το ΚΚΕ ως πιθανό κυβερνητικό εταίρο, το οποίο όμως αρνείται» σημείωνε στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου στο Newpost.gr και πρόσθετε: «Εμείς θα κυβερνήσουμε με αυτούς που είμαστε στην ίδια όχθη. Με όσους ασπάζονται την κοινή λογική, το ευρωπαϊκό όραμα και επιζητούν τις μεταρρυθμίσεις. Για να συμβεί αυτό, πρέπει οι άνθρωποι του μεταρρυθμιστικού Κέντρου να συσπειρωθούν στη Νέα Δημοκρατία και να γίνουν ρυθμιστές της επόμενης μέρας, καθώς κάθε άλλη ψήφος, μας βάζει σε περιπέτειες».

Προς την κατεύθυνση αυτή δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και δύο νέα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ. Το πρώτο έχει τίτλο «Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε Ευρώπη» και το δεύτερο με τίτλο «Αυτό το ρίσκο δεν θα το πάρω». Στόχος αυτών των δύο προεκλογικών βίντεο, εκτός από τους αναποφάσιστους είναι και οι ψηφοφόροι  του  ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, αλλά ακόμη και εκείνοι που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεωρούν ότι η Κουμουνδούρου δεν θα κάνει τίποτα από τα όσα λέει.

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση συσπείρωσης των στελεχών και των φίλων του κόμματος που είτε είναι δυσαρεστημένοι είτε είχαν φύγει στη διάρκεια της διαδρομής. Στη μάχη αυτή βγαίνει μπροστά, έπειτα και από τη χθεσινή του παρέμβαση υπέρ του Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αύριο στις 10:30 θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και στις 11:30 θα επισκεφτεί τα γραφεία της Διοικούσας της ΝΔ όπου θα έχει συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές.