Βολές στην εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικά με τη δήλωσή του για τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρύβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τους φόρους στο σύνολο των εισοδημάτων και της περιουσίας με ανώτατο συντελεστή 50%!»

Μήπως η κα. Σπυράκη δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα; Δεν ξέρει ότι εδώ και δεκαετίες υπάρχει κλίμακα φορολογίας εισοδήματος; Δεν ξέρει τι σημαίνει ανώτατος φορολογικός συντελεστής και ότι δεν επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ;».

Και συνεχίζει «είναι αστείο, πέρα από την ίδια την ανακοίνωση, να παριστάνει η κα. Σπυράκη ότι στηρίζει τα μεσαία στρώματα, εκπροσωπώντας ένα κόμμα που με την πολιτική του έχει οδηγήσει στην εξόντωσή τους».

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με πάταξη της φοροδιαφυγής και ανακατανομή των βαρών, ώστε να ελαφρυνθούν τα χαμηλότερα στρώματα και να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι το μερίδιο που τους αναλογεί. Μάλλον γι’ αυτό ανησυχεί η ΝΔ», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.