current views are: 1

15 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:28

Τσίπρας: Όλοι ξέρουν ότι η νίκη μας είναι αναπόφευκτη

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που επεσήμανε πως «δεν έχουμε σκοπό να να εκβιάσουμε, ούτε να τρομοκρατήσουμε κανέναν». Παράλληλα ζήτησε αυτοδυναμία «ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο».

Δημοσίευση 16:28’
αρθρο-newpost

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που επεσήμανε πως «δεν έχουμε σκοπό να να εκβιάσουμε, ούτε να τρομοκρατήσουμε κανέναν». Παράλληλα ζήτησε αυτοδυναμία «ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο».

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που επεσήμανε πως «δεν έχουμε σκοπό να να εκβιάσουμε, ούτε να τρομοκρατήσουμε κανέναν». Παράλληλα ζήτησε αυτοδυναμία «ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο».

«Η τρόικα φεύγει και παίρνει μαζί της το διαπλεκόμενο προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αναφέρθηκε στη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Όπως επεσήμανε «ο κ. Ραχόι θα έχει την ίδια τύχη που θα έχει και ο κ. Σαμαράς στην Ελλάδα». Ταυτόχρονα επεσήμανε πως ο κ. Σαμαράς «έφερε τον πρωθυπουργό των εξώσεων και των πλειστηριασμών να τον υποστηρίξει».

«Ίσως με αυτόν το τρόπο να ήθελε υποσυνείδητα να συμβολίσει, αυτό που περιμένει και τους έλληνες, αν επανεκλεγεί και συνεχίσει την εφαρμογή των μνημονίων» συνέχισε και προσέθεσε:

«Διότι οι πλειστηριασμοί απελευθερώθηκαν από 1/1 του 2015. Και οι δυο σχετικές τροπολογίες που καταθέσαμε στη Βουλή για παράταση της αναστολής καταψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Και τα κοράκια των distress funds είναι έτοιμα να πέσουν πάνω στους δανειολήπτες για να τους πάρουν τα σπίτια».

Επανέλαβε πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δεσμεύτηκε πως θα μπει τέρμα «σ’ αυτή την κοινωνική τραγωδία στην Ελλάδα».

«Η νίκη μας» είπε «θα είναι ταυτόχρονα και νίκη των λαών της Ευρώπης και ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου», και εξέφρασε την υποστήριξη του εκ νέου στους Podemos.

Έκανε λόγο για αλλαγή που συντελείται στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως «στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία, πνέει ισχυρός άνεμος αλλαγής, Μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται»

«Κορυφαίοι παράγοντες της Ευρώπης, διανοούμενοι, οικονομολόγοι διαψεύδουν την κινδυνολογία του κυρίου Σαμαρά» σημείωσε και προσέθεσε:

«Το ζήτημα του αβίωτου χρέους μπαίνει πια στην ατζέντα. Όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι πρόβλημα. Αλλά λύση».

Επεσήμανε πως τον τελευταίο καιρό έχει μιλήσει προσωπικά με αρκετούς Ευρωπαίους παράγοντες, λέγοντας πως «όλοι πια ξέρουν τις θέσεις μας, αλλά ελάχιστοι τις αντιμετωπίζουν όπως το 2012. Τότε τα έδιναν όλα για να μην νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ξέρουν ότι η νίκη μας είναι αναπόφευκτη. Ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος. Ότι το 2015 δεν είναι 2012».

«Δεν έχουμε σκοπό ούτε να εκβιάσουμε, ούτε να τρομοκρατήσουμε κανέναν» είπε ο κ. Τσίπρας συνέχισε:

«Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση και να δεχτούμε από κανέναν, απόπειρες εκβιασμού και τρομοκράτησης».

Έκανε λόγο για «μαύρο μπλοκ» στο οποίο «έχουν περίοπτη θέση ο κύριος Σαμαράς και οι σύμμαχοί του» και σημείωσε πως «επέβαλαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τον πιο αντιδραστικό σκοταδισμό, διαλύοντας την οικονομία, συνθλίβοντας τους πιο αδύναμους, διαλύοντας την κοινωνία».

Στις 26 Ιανουαρίου, επεσήμανε, η Ελλάδα θα μπει σε νέο δρόμο. «Μιλάμε για μια μεγάλη και δύσκολη αλλαγή. Για απαλλαγή από το καρκίνωμα της διαφθοράς. Για εκμηδένιση της διαπλοκής. Για δικαιοσύνη και κάθαρση. Για δημοκρατία σε όλο το πλάτος και το βάθος της κοινωνίας. Για κατάργηση και συστηματικό ξήλωμα του καθεστώτος των μνημονίων. Για μέτρα ανακούφισης εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που ζουν στο σκοτάδι, στο κρύο, και στην πείνα», συνέχισε.

Ως προϋπόθεση για τις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε, ο κ. Τσίπρας έθεσε τη «μεγάλη, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς δε μιλάμε και δε θέλουμε τις αυτοδυναμίες που ζήσαμε στο παρελθόν από τα κόμματα εξουσίας» σημείωσε και προσέθεσε πως «ζητάμε αυτοδυναμία ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο».

Ως δεύτερη προϋπόθεση έθεσε να «είναι ο λαός να παραμείνει όρθιος στις επάλξεις της μεγάλης δημοκρατικής μεταρρύθμισης. Να πάρει στα δικά του χέρια την υπόθεση της δημοκρατίας και της αλλαγής. Να πάρει από το χέρι τη δική του κυβέρνηση και να τη βοηθήσει στα δύσκολα. Όχι να αναθέσει τη δουλειά και να περιμένει αποκαμωμένος. Να κάνει δική του υπόθεση την υπόθεση της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της προκοπής».

Διαμήνυσε ακόμα πως «με αποφασιστικότητα και σύνεση θα καταργήσουμε τα μνημόνια και το καθεστώς δουλοπαροικίας που έχει επιβληθεί στη χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και επανέλαβε κάποιες από τις πτυχές του, όπως δωρεάν ρεύμα και σίτιση για άπορες οικογένειες.  

Χαρακτήρισε «σκανδαλώδη τη δέσμευση για αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και στα ακριτικά νησιά», λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει κάθε συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Θα διεκδικήσουμε αποφασιστικά την αντιστοίχηση του μεταφορικού κόστους για εμπορεύματα και επιβάτες προς τα νησιά, με εκείνο της ηπειρωτικής Ελλάδας» συνέχισε. 

Προανήγγειλε εξάλλου επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας, εξηγώντας πως θα «εξετάσουμε ένα νέο πρότυπο στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας, με την συμμετοχή του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων».

Παράλληλα τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τον «δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων».


σχετικα αρθρα