«Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υπερφορολογήσει ολόκληρη τη μεσαία τάξη», επισημαίνειν σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Η Μαρία Σπυράκη σημειώνει:

«Ετοιμάζουν περιουσιολόγιο όπου θα συμπεριλαμβάνονται κινητά περιουσιακά στοιχεία (π.χ. αυτοκίνητα, πίνακες, κοσμήματα), ακίνητα και καταθέσεις και με βάση αυτό θα φορολογούν τους πολίτες.

Πώς αλλιώς να δικαιολογηθεί η διατύπωση του κ. Τσακαλώτου ότι θα φορολογηθούν με 50% όσοι τεκμαίρεται από το περιουσιολόγιο ότι τα εισοδήματά τους φτάνουν στις 150.000 ευρώ;».

Και τονίζει:

«Εμείς καταργούμε τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο που προκύπτει από αυτά και μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού:

· ο ανώτατος συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους μειώνεται στο 33%, από 42% που είναι σήμερα και από 45% που ήταν πριν από την κρίση.

· ο ανώτατος συντελεστής για τις επιχειρήσεις μειώνεται σταδιακά, έτσι ώστε να φθάσει τελικά στο 15%.

Σημειώνεται ότι το 2014 εισόδημα πάνω από 150.000 ευρώ δήλωσαν 5.494 φορολογούμενοι.

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζει το σχέδιό του για τα φορολογικά σε ένα τόσο μικρό αριθμό φορολογουμένων.

Ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ έχουν 172.000 φυσικά πρόσωπα.

Προφανώς, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βασίζει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που προτείνει σε μία τόσο μικρή φορολογική βάση.

Εμφανώς και θα ζητήσει από τους φορολογούμενους που έχουν ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι στο χωριό να καλύψουν τη μαύρη τρύπα που δημιουργούν η αστάθεια και οι υποσχέσεις τους».

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για 50% φόρο αφορά ολόκληρη τη μεσαία τάξη. Μας αφορά όλους», καταλήγει η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσακαλώτος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στη Μαρία Σπυράκη.