Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν ανεξαρτήτως κυβέρνησης, υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Μίχαελ Μάιστερ που διαμήνυσε πως δεν τίθεται ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ομοσπονδιακή Βουλή, κατόπιν αιτήματος του κόμματος «η Αριστερά», ο κ. Μάιστερ επεσήμανε:

«Το ερώτημα είναι εάν μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση στην Αθήνα θα συνεχίσει την μέχρι τώρα επιτυχή πορεία ή θα την σταματήσει και έτσι θα πάνε χαμένοι όλοι οι κόποι του ελληνικού λαού».

Όπως σημείωσε σύμφωνα με το γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την Ελλάδα και διαμήνυσε πως «αυτή την στάση θα την διατηρήσουμε, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος».

Σε ό,τι αφορά την συζήτηση για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στις ελαφρύνσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί, σύμφωνα με τις οποίες η Αθήνα ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να αποπληρώσει δάνεια μέχρι το 2020 και το 2023 (σσ. αναφέρεται στο πρώτο πακέτο και στον EFSF).

«Αυτό σημαίνει ότι το ερώτημα περί εξυπηρέτησης του χρέους δεν τίθεται καθόλου για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια», συνέχισε και τόνισε ότι για αυτό τον λόγο το ζήτημα αυτό είναι για την ώρα χωρίς σημασία.