Επίθεση εξαπέλυσε στον υπουργό Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας σε δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη περί κρυφού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ακτοπλοΐα.

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δρίτσας τόνισε:

«Πανικόβλητος και χωρίς επιχειρήματα ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας μιμείται τη μονταζιέρα της Συγγρού, διαστρεβλώνοντας τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ναυτιλία που υπεύθυνα και δημόσια έχει αναρτήσει εδώ και πολύ καιρό στο διαδίκτυο προς διαβούλευση».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, κατά τη χθεσινή κοπή της πίττας του Ναυτικού Επιμελητηρίου, στην οποία παρέστη και μίλησε, ο κ. Δρίτσας αποκάλυψε «το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα».

Όπως δηλώνει ο υπουργός, ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για «α)δημιουργία κρατικού φορέα και την επιβολή ουσιαστικά κομματικού ελέγχου στην ακτοπλοΐα, παραγνωρίζοντας και ακυρώνοντας τον ρόλο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της αγοράς. β)επαναφορά στις εποχές των κρατικών μονοπωλίων για τους νησιώτες, που απέτυχαν, χρεοκόπησαν και κατέστησαν την ακτοπλοΐα για τους νησιώτες αγαθό πολυτελείας. γ)"πολιτικοποίηση" του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υποτιμώντας τον πολυδιάστατο ρόλο του Λιμενικού Σώματος και τα στελέχη του που υπηρετούν τη ναυτιλία, εκφράζοντας την αντίληψη πλήρους και κομματικού ελέγχου».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δρίτσας «έχει μιλήσει για τη δημιουργία δημόσιου φορέα ακτοπλοΐας, που θα έχει την επιτελική οργάνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην Ελλάδα (δρομολόγια ανάγκες) και όλα εκείνα που χρειάζονται για να μπορεί πραγματικά να δρομολογήσει τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών με βάση τις ανάγκες των κατοίκων και όχι των επιλογών των πλοιοκτητών».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα της ποντοπόρου ναυτιλίας δηλώνει:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα εισρέουν κερδοσκοπικά funds που δεν έχουν σχέση με την παράδοση των καπεταναίων εφοπλιστών και αυτό είναι ένα ζήτημα που συζητιέται στα ναυτιλιακά γραφεία και τις εταιρείες».