Η Κουμουνδούρου «τράβηξε το αυτί» της Ραχήλ Μακρή, με αφορμή τις δηλώσεις της υποψήφιας βουλευτή Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης, θα κοπεί χρήμα από την Τράπεζα της Ελλάδος, και συγκεκριμένα 100 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία στελεχών της Κουμουνδούρου με την υποψήφια βουλευτή, προκειμένου να παρασχεθούν διευκρινίσεις για τις εν λόγω δηλώσεις, ενώ της ζητήθηκε να αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοούσε. 

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζουν ότι το κόμμα δεν έχει εκφράσει ποτέ τέτοιες θέσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Ραχήλ Μακρή θα προχωρήσει, πιθανότατα αύριο, σε διευκρινιστική δήλωση.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της, η κα Μακρή τόνισε σε συνομιλητές της, ότι αναφερόταν σε υφιστάμενους μηχανισμούς ρευστότητας της Ε.Ε, που δίνουν τη δυναντότητα στις χώρες - μέλη να ενεργοποιούν τέτοιους μηχανισμούς μέσω των κεντρικών τους τραπεζών, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη ρευστότητας. Παράλληλα, κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν γνωρίζει τους μηχανισμούς ρευστότητας της Ε.Ε.