Αιχμές άφησε εκ νέου κατά του Γιώργου Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης λίγο πριν την κεντρική του ομιλία χαρακτήρισε το ΚΙΔΗΣΟ ατομικό κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως οι Κρητικοί μπορούν να ξεχωρίσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος αφού αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα πορεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε, αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές:

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας κι ευρύτερης συνεργασίας. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουμε την προσπάθεια αλλά όχι για να στηρίξουμε το πρόγραμμά του αλλά για την εθνική στρατηγική».

Νωρίτερα και απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας «Νέας Κρήτης» και στο αν «Επιμένετε στην ανάγκη κυβέρνησης συνεργασίας αν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση και ζητήσει τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ, αλλά με "όρους ΣΥΡΙΖΑ", θα το κάνετε;» ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Επιμένω σταθερά σε όσα ζητούσαμε ήδη από το 2012: Κυβέρνηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου που πιστεύουν ή λένε ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Τελεία. Όσοι θέλουν, όσοι μπορούν, όσοι αισθάνονται χρήσιμοι, μπορούν να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν ούτε "όροι ΣΥΡΙΖΑ", ούτε "όροι ΠΑΣΟΚ". Ένας είναι ο όρος: να υπάρξει η σαφής και υπεύθυνη βούληση όλων να ακολουθηθεί η μόνη ασφαλής εθνική στρατηγική που μας βγάζει στο ξέφωτο, εντός Ευρώπης, με τη χώρα όρθια».

Σε ερώτηση «αν υπάρξει ανάγκη συγκυβέρνησης και πάλι με τη ΝΔ, θα το κάνετε και με τους ίδιους όρους με την προηγούμενη συγκυβέρνηση» ο κ. Βενιζέλος ανέφερε:

«Ομοίως σας απαντώ ό,τι και παραπάνω. Με μια προσθήκη. Η ΝΔ ανταποκρίθηκε, αργοπορημένα δυστυχώς, στο κάλεσμά μας. Προηγουμένως σας θυμίζω ότι ήταν αντιμνημονιακή και με "μισή καρδιά" έκανε τη στροφή υιοθετώντας τη στρατηγική μας, όταν είδε τα δύσκολα. Μαζί της είχε ανταποκριθεί και η ΔΗΜΑΡ αρχικά, που δεν ήθελε ωστόσο να χρεωθεί δυσάρεστα μέτρα, κι έτσι με την πρώτη ευκαιρία αποχώρησε και ακολούθησε τη γνωστή σε όλους μας πορεία. Εμείς το 2012 επιμείναμε στην ανάγκη συμμετοχής και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά αυτός αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης επιμείναμε στην ιδέα της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, δεν υπήρξε και πάλι ανταπόκριση».