«Σίγουρη επιλογή για το σήμερα και το αύριο» χαρακτήρισε το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«H ΝΔ απειλεί ότι η πορεία της χώρας θα ανακοπεί αν η ίδια δεν υπογράψει τη "συμφωνία της επόμενης μέρας" και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση».

«Τις συμφωνίες της ΝΔ τις γνώρισε, τις έζησε στο πετσί του ο λαός, πληρώνοντας ξανά ακριβά το μάρμαρο» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Διατύπωσε παράλληλα την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει συμφωνία και όπως συμπλήρωσε «ας αφήσει τα σάπια περί σκληρής διαπραγμάτευσης».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό σημείο «διαπραγμάτευση σημαίνει συμφωνία με όρους, δηλαδή μνημόνιο».

Μπορεί να μην το πουν μνημόνιο, συνέχισε, «μπορεί να το πουν μανιφέστο, συνθήκη, ας το πουν όπως θέλουν, αλλά η ουσία δεν αλλάζει, αφού νέα μέτρα σε βάρος του λαού θα περιέχει».

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ανοχή του εργαζόμενου λαού για ένα κόκαλο, ελπίδα γαρνιρισμένη με ψίχουλα για διασκέδαση της πείνας, της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης».

Αναφερόμενος ο Δημήτρης Κουτσούμπας στα περί ψήφου ανοχής του ΚΚΕ, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί κυβέρνηση, τόνισε ότι «ανοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλουμε 20 χρόνια μετά την υπογραφή μας στο Μάαστριχτ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή σε όλα όσα μας έφεραν εδώ».