Θα εγγυηθούμε την πορεία της Ελλάδας προς τα μπρος, επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Ξάνθη.

«Σηκώστε το Κίνημά μας όσο ψηλότερα γίνεται», ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και σημείωσε:

«Θέλουμε πολιτικούς που συγκρούονται για προοδευτικές αλλαγές, ή πολιτικούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα; Η παρουσία του Κινήματος μας στη Βουλή θα επιβάλλει την πολιτική της πραγματικής αλλαγής. Θα επιβάλει την επανάσταση του αυτονόητου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Άλλοι κοιτάνε παιχνίδια εξουσίας, εμείς πονάμε και μιλάμε για την ουσία, για την Ελλάδα!»

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε σε όσους δηλώνουν απογοητευμένοι από την πολιτική και με αφορμή και όσα έγιναν στο Παρίσι, επισήμανε ότι η πολιτική είναι εδώ και επηρεάζει τη ζωή μας, ακόμα κι αν θέλουμε να είμαστε αμέτοχοι.

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως πρωθυπουργός και παρατήρησε:

«Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού. Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού! Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στην ιστορική διαδρομή των δυνάμεων της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα! Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο του βολέματος σε μια βουλευτική έδρα. Επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες!Όπως ο Αντρέας το 1974! Ενάντια στο κομματικό κατεστημένο».