«Ο λαός θα ψηφίζει εάν θέλει ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο ή ΣΥΡΙΖΑ με κυβέρνηση συνεργασίας» τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επεσήμανε ότι «η αυτοδυναμία δεν μπορεί πλέον να λύσει προβλήματα εθνικά» και υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση από κόμματα διαφορετικών κατευθύνσεων μπορούν να κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση αλλά και να παρουσιάσουν μια πιο εθνική εικόνα, για να πουν ότι δεν μπορεί αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα εξαθλίωσης του ελληνικού».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του έχει «κόκκινες γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα εθνικά θέματα και τα θέματα με την ορθοδοξία», ενώ υπογράμμισε ότι διαφωνεί και με τις θέσεις της Κουμουνδούρου για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια.

Ο κ. Καμμένος άσκησε κριτική σε πολλές τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «σε σοβαρά θέματα πρέπει να υπάρχει περισσότερη προσοχή» και πρόσθεσε:

«Για φορολογικά θέματα πρέπει να είναι κανείς πιο ξεκάθαρος, όπως ξεκάθαροι είμαστε οι ΑΝΕΛ. Πχ. οι πολίτες χωρίς εισόδημα δεν μπορούν να φορολογούνται. Είναι αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ γιατί φορολογεί την περιουσία όχι το εισόδημα. Εμείς ζητάμε μείωση της φορολογίας».