current views are: 2

16 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση05:27

Διάλογο εξ’ αποστάσεως κάνουν Βενιζέλος-Παπανδρέου

Διάλογο εξ αποστάσεων με αιχμές για το παρελθόν κάνουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου περιοδεύοντας ανά την χώρα.

Δημοσίευση 05:27’
αρθρο-newpost

Διάλογο εξ αποστάσεων με αιχμές για το παρελθόν κάνουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου περιοδεύοντας ανά την χώρα.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Διάλογο εξ αποστάσεων με αιχμές για το παρελθόν κάνουν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου περιοδεύοντας ανά την χώρα. Ο πρώτος βρέθηκε χθες στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου για μία ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όχι όμως και στην άνευ όρων αποδοχή μίας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον δεν συμφωνεί με σημεία του προγράμματός του. Ο δεύτερος μίλησε στην Ξάνθη απ’ όπου για μία ακόμη φορά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε να προχωρήσει στην δημιουργία νέου κόμματος υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με την δεξιά του κ. Σαμαρά κι έγινε παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας. 

Όμως ταυτοχρόνως Βενιζέλος και Παπανδρέου απαντούσαν ο ένας στον άλλον:

«Έχω βαρεθεί να απαντάω σε ερωτήσεις “γιατί συνεργαστήκαμε με τη δεξιά;. Πότε συνεργαστήκαμε; Έπρεπε να την έχουμε βάλει ενώπιον των ευθυνών της τον Μάιο του 2010, όχι να την αφήσουμε να χορεύει ως αντιμνημονιακή με τους αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Από τα βόρεια ο Παπανδρέου απαντούσε:

«Πόνεσα για τις αποφάσεις μου. Πολύ. Και περισσότερο βλέποντας ότι δεν είχαμε χρόνο να είναι ακριβοδίκαιες. Ποτέ δεν προσποιήθηκα τον αλάνθαστο. Ξέρω τα λάθη μου. Έχω διδαχθεί από αυτά». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πυροβολούσε την ίδια ώρα από το Ηράκλειο:

“Δεν έπρεπε να πάμε και να παραδώσουμε την πρωθυπουργία στα γόνατα του κ. Σαμαρά τον Ιούνιο του 2011. Και ορθά τη βάλαμε στην ευθύνη με την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αλλά δεν χρειαζόμασταν και το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του κ. Καρατζαφέρη. Δεν τον χρειαζόμασταν αριθμητικά”. 

Από την Ξάνθη ο πρώην πρωθυπουργός σχολίαζε:

“Ως πρωθυπουργός μπροστά στην ανάγκη να μην διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα και η πορεία της χώρας, “κατάπια” πολλά. Ανέχτηκα για καιρό συμπεριφορές που ήξερα ότι μας πληγώνουν. Ανέχτηκα στρογγυλέματα θέσεων και συμβιβασμούς. Περισσότερους από ό,τι έπρεπε. Μπορούσα να είμαι πιο αποφασιστικός. Έμαθα κι εγώ”.


σχετικα αρθρα