Στην κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων ταμείων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1».

«Υπάρχει μια μεγάλη πίεση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και στα δημόσια ταμεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με όσα λέει για τη φορολόγηση, περίπου, στέλνει ένα μήνυμα στους πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ΥΔΜΗΔ μίλησε για «απίστευτο αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με τη της φορολόγηση ακίνητης περιουσίας. Κανείς δεν έχει καταλάβει ποιο είναι το όριο κάτω από το οποίο δεν θα υπάρχει φορολόγηση ακίνητης περιουσίας. Είναι αδιανόητο να μην δίνονται απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα».

«Οι τράπεζες είναι σήμερα στην πραγματικότητα κλειστές για την πραγματική οικονομία. Φυλάνε τα διαθέσιμά τους για να αγοράζουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πληρώσει τις υποχρεώσεις του Μαρτίου εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια. Μα δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να απαντήσει πως θα κλείσει την αξιολόγηση και πως θα περάσει στην προληπτική γραμμή στήριξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απαντήσει; Με τι επιχειρήματα απευθύνεται στους ανέργους, όταν είναι εναντίον όλων των επενδύσεων;», επισήμανε ο ΥΔΜΗΔ.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή είπε πως «καταδεικνύουν την έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα που πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν. Θυμίζω ότι την υποψηφιότητα της κυρίας Μακρή την επέβαλε προσωπικά ο κ. Τσίπρας».

Σε σχέση με την προεκλογική συζήτηση για το Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «καμία απόλυση από το Δημόσιο δεν έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Δεν ξέρω που αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κάνει λόγο για αντισυνταγματικές απολύσεις. Θα είχε ενδιαφέρον επίσης να μας πει αν θα επαναπροσλάβει όσους απομακρύνθηκαν λόγω πλαστών πιστοποιητικών».

Κατέληξε, τέλος, πως «εάν είχαμε απέναντί μας ένα κανονικό κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς, τίποτε από αυτά δεν θα συνέβαινε. Η Πορτογαλία έχει εκλογές στο τέλος του χρόνου, αλλά κανείς δεν ασχολείται, ούτε οι αγορές ανησυχούν».