Είναι δύσκολο να δεχτούν οι Βρυξέλλες μια «ξερή» διαγραφή του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως έχουν διατυπωθεί σοβαρές προτάσεις από αριστερούς οικονομολόγους, όπως ο κ. Μηλιός, και άλλοι.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε πως εάν πούμε ότι θα επιτύχουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα που αξιώνει η τρόικα, δεν θα έχουμε ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι «για να βγει η Ελλάδα σωστά στις αγορές και να ξεχρεώσει τους δανειστές, πρέπει να προηγηθεί σημαντικό κούρεμα του χρέους».

«Η λιτότητα δεν οδηγεί σε μείωση του δημόσιου χρέους, αντιθέτως οδηγεί στην αύξησή τους», είπε ο κ. Χρυσόγονος και συμπλήρωσε «στην ουσία η λιτότητα είναι αυτοσκοπός για τις ευρωπαϊκές ελίτ, που θέλουν να επιτύχουν κινεζοποίηση της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει άλλη στρατηγική».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει ένα πρόγραμμα, το οποίο όπως κάθε προεκλογικό πρόγραμμα πρέπει για να υλοποιηθεί πλήρως να συντρέξουν συγκεκριμένες παράμετροι», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε πως «σε γενικές γραμμές, το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε τη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας».