Κορυφώνεται η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά και φορολογικά ζητήμα της χώρας και δη για τον ΕΝΦΙΑ, ενώ απομένει μόλις μια εβδομάδα για την ημέρα των εκλογών και η «μάχη» για το μέλλον της φορολόγησης ακινήτων εντείνεται.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφερόμενη σε δηλώσεις του κ. Τόλιου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τετραπλασιάσει τον φόρο των ακινήτων για τη μεσαία τάξη, ενώ ο κ. Σκουρλέτης ανέβασε τους τόνους κάνοντας λόγο για «μονταζιέρα της ΝΔ».

«Ο κ. Τόλιος, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής,  καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ», αναφέρει η κ. Σπυράκη και προσθέτει πως: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να τετραπλασιάσει το φόρο των ακινήτων για όλη τη μεσαία τάξη και γι' αυτό προεκλογικά υιοθετεί το δόγμα δεν πληρώνω, αδιαφορώντας κραυγαλέα για τη ζημιά που προκαλεί στα δημόσια έσοδα της χώρας. Η ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός σε όλο τους το μεγαλείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης έσπευσε να απαντήσει ότι «η ΝΔ με τον ΕΝΦΙΑ θυμίζει το δολοφόνο που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δέσμευση ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Έχουμε ήδη διανύσει τα 2/3 της προεκλογικής περιόδου και η ΝΔ εξακολουθεί να κρύβεται και να κάνει πολιτική με τα υποπροϊόντα της μονταζιέρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα πραγματικά προβλήματα». 

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας και καταγγέλλει τη ΝΔ για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς».

Την ίδια ώρα, για «σχέδιο χρεοκοπίας που αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη» έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη. «Ο επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία» αναφέρει.

Σφοδρή σύγκρουση είχαν τα δύο κόμματα με ανακοινώσεις χτες και για το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

«Με την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, επειδή ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Για «υποσχέσεις που οδηγούν σε νέο μνημόνιο, καταστρέφοντας τη μεσαία τάξη που άντεξε την κρίση» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Action24 είπε: «Η φορολογία θέλει πολλούς συντελεστές, με ανώτατο. Όταν θα φτάσουμε να έχουμε με το περιουσιολόγιο τα πραγματικά εισοδήματα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ανώτατος να είναι στο 50%. Μην δίνετε την εντύπωση ότι οι πλούσιοι στην Ελλάδα έχουν πληρώσει. Αυτοί που μας ακούν ξέρουν πολύ καλά ότι το πράγμα που έπρεπε να κάνει απ' την αρχή ακόμα και μια δεξιά κυβέρνηση ήταν να δώσει και μια αίσθηση του δικαίου».

Τα φορολογικά έσοδα του κράτους από την περιουσία των πολιτών θα είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με σήμερα, αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Σπυράκη. «Όπως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και η κ. Σπυράκη έχει το θράσος να επανέρχεται στο θέμα του ΕΝΦΙΑ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λεηλασία της μεσαίας τάξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι «η ΝΔ ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ ενσωματώνοντας σε αυτόν το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο υποτίθεται ότι είχε έκτακτο χαρακτήρα».