Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Το πιο σκληρό πρόσωπο της διαπλοκής ισχυρίζονται ότι βιώνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε «τα ισχυρά συμφέροντα του τόπου ανησυχώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στην εξουσία και άρα θα πάψουν να είναι  προνομιακοί συνομιλητές με το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν  να τα δώσουν όλα προκειμένου να αντιστραφεί η δυναμική του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα». Φυσικά δεν παραλείπουν να αναγνωρίζουν και τα δικά τους λάθη και τις απροσεξίες  σε μια στιγμή ιδιαίτερα ευαίσθητη και καθοριστική για την εκλογική αναμέτρηση. 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου βλέπουν ωστόσο πίσω από αυτή την οργανωμένη επίθεση τον πανικό της κυβέρνησης η οποία αντιλαμβάνεται ότι χάνει το παιχνίδι και ότι η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη. Διαβάζοντας μάλιστα τις δημοσκοπήσεις οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται ότι ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εκλογικές αναμετρήσεις η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ είναι τεράστια. 

«Η μεσαία τάξη για την οποία κόπτεται σήμερα η ΝΔ  έχει πληγή περισσότερο απ όλους από τα μέτρα της Κυβέρνησης   λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Είναι οι  οικογένειες που έχουν έναν και δυο ανέργους , που δεν έχουν να φάνε και να ζεσταθούν, που ζουν με πενιχρές συντάξεις  και που η  υπέρ φορολόγηση και ο ΕΝΦΙΑ τους έχουν γονατίσει. Σε αυτούς τολμούν να απευθυνθούν σήμερα τα κυβερνητικά στελέχη πιστεύοντας ότι ο κόσμο θα τους πιστέψει.» 

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι αφού δεν πέρασε στους πολίτες η κυβερνητική  προπαγάνδα για  έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ στην περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αποφάσισαν να βάλουν σε εφαρμογή ένα άλλο  σχέδιο που περιλαμβάνει την διαστρέβλωση και την αλλοίωση  των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να δημιουργηθεί σύγχυση στους ψηφοφόρους. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πάντως στην Ρόδο αναφέρθηκε στην τακτική της κυβέρνησης και αποκάλυψε ότι έχει συνομιλήσει με πολλούς Ευρωπαίους παράγοντες. «Κορυφαίοι παράγοντες της Ευρώπης, διανοούμενοι, οικονομολόγοι διαψεύδουν την κινδυνολογία του κυρίου Σαμαρά είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα του αβίωτου χρέους μπαίνει πια στην ατζέντα.  Όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι πρόβλημα. Αλλά λύση. 

Όχι απειλή, αλλά ευκαιρία για την αναγκαία αλλαγή πορείας στην Ευρώπη. Μπορώ να σας αποκαλύψω ότι έχω μιλήσει και προσωπικά με αρκετούς Ευρωπαίους παράγοντες αυτό τον καιρό. 

Και ξέρετε κάτι;  Όλοι πια ξέρουν τις θέσεις μας, αλλά ελάχιστοι τις αντιμετωπίζουν όπως το 2012.  Τότε τα έδιναν όλα για να μην νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ξέρουν ότι η νίκη μας είναι αναπόφευκτη.  Ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος.  Ότι το 2015 δεν είναι 2012.  Όχι μόνο για μας τους Έλληνες, αλλά ακόμα και γι' αυτούς.  

Δηλώνουν λοιπόν έτοιμοι να διαπραγματευτούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Και αν δείτε τις επίσημες δηλώσεις τους, ήδη διαπραγματεύονται. Σε μας απευθύνονται πλέον όλοι. Ακόμα κι εκείνοι που εμφανίζονται άκαμπτοι, σηκώνουν σήμερα ψηλά τον πήχη, για να κερδίσουν αύριο περισσότερα. Αλλά έχουνε πια οι φύλακες την γνώση. Και ο νοών νοήτω».