Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη  Διακομματική Επιτροπή με αφορμή την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ημερομηνία διεξαγωγής της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος

«Στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Γκιόκας.

Ο κ. Γκιόκας αναφέρει πως το ΚΚΕ και στις Ευρωεκλογές και σε προηγούμενες εκλογικές μάχες πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς καμία διαμαρτυρία, τότε, από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από κάποιο άλλο κόμμα, ενώ και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενες εκλογές, πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη, χωρίς να είναι τότε αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επικαλείται το έθιμο όποτε τον συμφέρει» και σημειώνει: 

«Άλλωστε οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποιούνται ούτε στο ίδιο ούτε καν σε κοντινό μέρος. Το ΚΚΕ έχει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα κι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του στο Ταε Κβον Ντο. Τι φοβάται επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ;».

«Ο λαός βγάζει συμπεράσματα, και ιδιαίτερα ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος. Αν ένα κόμμα καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους όταν είναι στην αντιπολίτευση, μπορεί κανείς να σκεφτεί τι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Αλλά είπαμε, τσίπα δεν υπάρχει», προσθέτει ο κ. Γκιόκας και καταλήγει: 

«Καλούμε το λαό της Αττικής να πάρει μαζικά μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο Σύνταγμα την Πέμπτη 22 Γενάρη στις 19.00, δίνοντας απάντηση σε όλους όσοι επιχειρούν να εμποδίσουν τη φωνή του ΚΚΕ».