Αιχμές για κυβέρνηση και ΚΚΕ άφησε, αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, ο Κώστας Πουλάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, μέλος της Π.Γ. και εκπρόσωπος του κόμματος στην επιτροπή.

«Από τη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής μπορούν να βγουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας ανίερης συμμαχίας όλων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν παραβλέψει κανείς τις –ούτως ή άλλως φαιδρές– απαιτήσεις του κ. Μουρούτη να καταγγείλει η διακομματική επιτροπή τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πάντα, ακόμα και για τις παροιμίες, δεν μπορεί να μην σταθεί στην επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση τη μέρα που παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να παραβλέψει τη στήριξη που απλόχερα παρείχαν άπαντες, και κυρίως η απερχόμενη συγκυβέρνηση, στον Περισσό. Ευτυχώς, οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πλήρως σε τι αποσκοπούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις» τόνισε.

«Και παράλληλα, επειδή οι καιροί είναι "πονηροί" και επειδή πληθαίνουν οι πληροφορίες για φαινόμενα δυσλειτουργιών, αλλά και ανεξήγητων αποκλίσεων από τους εκλογικούς κανόνες, όπως π.χ. η κατάθεση αιτήσεων προτίμησης από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και για μονοεδρικές περιφέρειες, για πρώτη φορά στα χρονικά, ρώτησα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, κ. Θεοχαρίδη, εάν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή, διαφανή και αδιάβλητη διεξαγωγή των εκλογών, για την οποία και με διαβεβαίωσε. Αναμένουμε...» κατέληξε.