Τη στήριξη των προοδευτικών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο «Παπαστράτειο» μέγαρο του Αγρινίου, σημείωσε πως «πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και ο ελληνικός λαός, με βαθιά περίσκεψη και μεγάλη προσοχή, να σκεφτεί τι είναι αυτό που κρίνεται στις 25 Ιανουαρίου».

Όπως πρόσθεσε, «το ερώτημα είναι καταλυτικό» και εξήγησε:

«Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να κάνουμε το ένα βήμα μπροστά που απομένει προκειμένου να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, τη μετάβαση στη νέα φάση, στη νέα σελίδα που λέγεται τυπικά προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά στην πραγματικότητα είναι η επάνοδος της χώρας στην ομαλότητα, στην κανονική θέση μιας ισότιμης ευρωπαϊκής χώρας, ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω, θα γυρίσουμε στο 2010, στο 2009, θα γυρίσουμε ξανά στο μηδέν και πίσω από το μηδέν;»

«Ακόμη κι αυτές τις τελευταίες εννιά μέρες», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «είμαστε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή, ολόκληρη, ακέραιη και έτσι θα τη βρουν οι πολίτες στην κάλπη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου».

Όπως πρόσθεσε, οι πολίτες θα βρουν τη χώρα να λειτουργεί, να είναι μέσα στην Ευρωζώνη, να έχει τράπεζες ισχυρές, να είναι ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, να έχει προοπτικές για επενδύσεις, για δουλειές, για ανάπτυξη». Όμως συμπλήρωσε, πως για το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά, αυτό θα το κρίνει ο ελληνικός λαός κυρίαρχα, δημοκρατικά και ελεύθερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ως «τεχνητή πόλωση μεσαίου επιπέδου» και πρόσθεσε: «Από τη μία ο άγαρμπος βίαιος εκφοβισμός που επαγγέλλεται η ΝΔ και από την άλλη, αυτόν τον αφελή και κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει πείσει μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης πως όλα είναι απλά και εύκολα. Τώρα που εμείς λέμε ότι σε λίγο καιρό βγαίνουμε από το μνημόνιο, εκείνοι υπόσχονται τα αίτια της κρίσης και την αναπαραγωγή της».