Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Εισηγήσεις να αρχίσει από σήμερα κιόλας να «χτυπάει» και το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου από ορισμένους συνεργάτες του.

Στο Κίνημα διατυπώνονται απόψεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αιτιολογήσει επαρκώς στην κοινή γνώμη τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ για να ιδρύσει το δικό του κόμμα κι έτσι στα μάτια μεγάλου τμήματος της κοινωνίας ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ως διασπαστής.

Ο Παπανδρέου ακούει αυτές τις θεωρίες, είναι όμως επιφυλακτικός. Κυρίως γιατί δεν θέλει να στραφεί εναντίον του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του και στο οποίο διετέλεσε κι ο ίδιος για 8 χρόνια αρχηγός αλλά και γιατί συναισθηματικά μέσα του δεν έχει τελειώσει με το ΠΑΣΟΚ.  Αναγνωρίζει ωστόσο ότι μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας πιστεύει ότι δημιούργησε έναν νέο πολιτικό φορέα για ένα καπρίτσιο και για προσωπικούς λόγους, όπως τον κατηγορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Γι’ αυτό και φοβάται ότι στην περίπτωση που επιτεθεί  στην δημοκρατική παράταξη αυτό μπορεί και να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών από μερίδα παλαιών ψηφοφόρων που θα δουν  τον Παπανδρέου να προσπαθεί να δώσει την χαριστική βολή στο οικογενειακό μαγαζί .

Ως εκ τούτου οι σκέψεις του στρέφονται στο να προσωποιήσει την κριτική του και να την περιορίσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ως κυρίου υπευθύνου για την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου την μία ωφέλιμη εβδομάδα προεκλογικού αγώνα που απομένει θα πρέπει να αποδείξει ότι ο Βενιζέλος τον ανέτρεψε και επιπλέον  ότι συνειδητά ταυτίστηκε με τον κ. Σαμαρά κι έγινε παρακολούθημα της Νέας Δημοκρατίας διότι κατά βάση οι πολιτικές του απόψεις δεν απέχουν και πολύ από τις συντηρητικές απόψεις που εκφράζει η ΝΔ.