Νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην Εφημερίδα «Αγορά» αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές ως τώρα το φόρο ακινήτων για τους περισσότερους».

Σημειώνει «μειώσαμε το 'χαράτσι' 15% το 2013 για όλους. Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ΄ότι το 2012. ΚΑι οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 από ότι την πρόηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε προσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015!». Συνεχίζει λέγοντας πως «Και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα».

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχειρηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που είναι σήμερα. Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίοσυμε το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια λέει ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλες τις μειώσεις φόρων που έχει κάνει η κυβέρνηση του και καταλήγει «τα πάμε σταδιακά, χωρίς να κατρακυλάμε ξανά στα ελλείμματα. όποιος πάει να τα κάνει απότομα και ισοπεδωτικά και χωρίς να «μετρήσει», θα φέρει ελλείμματα και θα καταλήξει να επιβάλλει υψηλότερους φόρους.

Τέλος, επισημαίνει: Ο μόνος δρόμος για αληθινές φορολογικές μειώσεις είναι με σοβαρότητα και πρόγραμματισμό σε συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας, όλα τα άλλα είναι «πυροτεχνήματα» που οδηγούν σε ελλείμματα, Μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση.

Την ίδια ώρα, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ αναφέρεται στο θέμα της ευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για το χρέος που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι προέχει η αποκατάσταση της πλήρους βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται καμία συνδιάσκεψη», καθώς έχει κοπεί το ονομαστικό μας χρέος κατά 40% από το 2012, όπως αναλόγως και τα επιτόκια δανεισμού μας, τα οποία από το άνω του 5%, έχουν πέσει κάτω από 2%.

Με βάση αυτά, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «δεν μπερδεύεις τα πράγματα περισσότερο όταν είσαι τόσο κοντά στους στόχους σου».