Με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης συναντήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη. 

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνεχίζουμε σήμερα την πορεία στη Μακεδονία. Επιλέξαμε να γίνει από εδώ η δήλωση της ημέρας, από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Δεν είναι απλώς ότι κλείνουν μια υγιή βιομηχανία, μια βιομηχανία που συντηρεί ολόκληρη την περιοχή, όπως και στις Σέρρες και την Ορεστιάδα. Κλείνουν επίτηδες τη βιομηχανία αυτή, όχι μόνο για να διαλύσουν αυτό τον ιστό της τοπικής κοινωνίας, αλλά για να διαλύσουν και τους τευτλοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν παραδώσει προϊόν στην εταιρεία, η εταιρεία το έχει παραλάβει και μεγάλο μέρος από αυτό έχει γίνει ζάχαρη. Αντί να το πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών, ως οφείλει, κλέβουν τα χρήματα από τους τευτλοπαραγωγούς και ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής πετιέται στα χωράφια.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «οι εντολές της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, που εκτελεί η κυβέρνηση των Αθηνών, είναι εντολές να διαλύσουν την πρωτογενή παραγωγή και ό,τι έχει απομείνει από τη βιομηχανία στην Ελλάδα».

Και συμπλήρωσε: «Η απάντηση είναι ότι αυτή τη στιγμή ενωμένοι αγρότες, εργαζόμενοι και τοπική κοινωνία θα απαντήσουν στις εκλογές στις 25 του μηνός. Στις 26 του μηνός, η Ελλάδα θα ξαναπάρει μπρος. Είμαστε εδώ δίπλα τους, αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και είμαστε η εγγύηση για τους εργαζόμενους στη ζάχαρη».