Την πεποίθηση ότι η συμπαράταξη Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά θα είναι στην επόμενη Βουλή εξέφρασαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Χρυσόγελος, οι οποίοι μίλησαν σε προεκλογική συγκέντρωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Οι πολίτες κρατάνε την πορεία του τόπου στα χέρια τους», είπε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

Πρέπει να αλλάξει σελίδα ο τόπος, πρέπει να προχωρήσει στην προοδευτική αλλαγή. Η χώρα είναι δυνατόν να βγει από την κρίση και η κοινωνία να σταθεί όρθια, με την προϋπόθεση ότι το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκηθεί θα πρέπει να είναι βαθιά προοδευτικό, με σταθερή και αταλάντευτη την πορεία της χώρας στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της συμπαράταξης και σημείωσε: «Η συμπαράταξη Πράσινοι -Δημοκρατική Αριστερά δίνει τη δική της μάχη. Θα είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή για να μπορέσει να συμβάλλει με τις θέσεις της, τις διεκδικήσεις της, τη φερεγγυότητα της στο άλλαγμα της σελίδας, στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Τόνισε, επίσηης, ότι η επόμενη μέρα θα έχει, οπωσδήποτε, σχέση με τους συσχετισμούς που θα προκύψουν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου: «Θέλω να πιστεύω ότι οι συσχετισμοί αυτοί θα είναι συσχετισμοί, προκειμένου ο τόπος να κινηθεί προς τα μπροστά και να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά από την «τεχνητή πόλωση» της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ,  σημείωνοντας: «Από τη μια μεριά ο φόβος και από την άλλη η οργή είναι τα στοιχεία που συγκροτούν την πόλωση. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες πολίτες θα κινηθούν μακριά από την τεχνητή αυτή πόλωση και θα ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά αλλά και στο μυαλό».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσόγελος επισήμανε: «Μια πολιτική που αποτυγχάνει αλλάζει. Νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να επιδιώξει μια πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση, που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια την κρίση, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που ήταν από τα δύο κόμματα εξουσίας, έχουν αποτύχει, γιατί μετέτρεψαν μια δημοσιονομική κρίση σε μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση».

Ο κ. Χρυσόγελος είπε ότι οι Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά εντάσσονται στο ρεύμα της αλλαγής, αλλά επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας και όχι μονοκομματική. Η αλλαγή δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος ή μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος στην κοινωνία που πάντα ψηφίζει μονοκομματικές κυβερνήσεις", υπογράμμισε και συνέχισε: 

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Πράσινων-Δημοκρατική Αριστερά Βασίλης Βασιλικός.

Παρών στη συγκέντρωση έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Συναισθηματικά είμαι κολλημένος με τη ΔΗΜΑΡ». Ο κ. Κουβέλης θα περιοδεύσει στην Β΄εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, καθώς είναι και εκεί υποψήφιος.