«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ήπειρο. Έναν τόπο που πέρα από τόπος καταγωγής μου, είναι και ένας τόπος ιδιαίτερος, παραμελημένος και φτωχός, αλλά με εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες. Ένας τόπος με περήφανους ανθρώπους που νομίζω ότι αξίζει την προσοχή μας» δήλωσε αρχίζοντας την ομιλία του στα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι βέβαιος ότι τη μεγάλη εκλογική διαφορά σε αυτή τη μάχη δεν θα την κάνουν τα αστικά κέντρα. Θα την κάνει η περιφέρεια και ιδιαίτερα η Ήπειρος θα δώσει αποφασιστική συμβολή σε μια μεγάλη αλλαγή. Σε μια μεγάλη και αναγκαία ανατροπή. Η Ήπειρος έχει δικαίωμα στην ελπίδα» πρόσθεσε και τόνισε: «Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι το ρεύμα νίκης γίνεται ποτάμι. Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας να σταθεί όρθιος και να διεκδικήσει αξιοπρέπεια δεν μπορεί να ανατραπεί.

Οι αντίπαλοί μας εξαντλούνται σε όσα αποθέματα φόβου και κινδυνολογίας έχουν. Δεν μπορούν, όμως, πια να γίνουν πιστευτοί από κανέναν».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε και επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας ότι «Ο πρωθυπουργός σήμερα σε συνέντευξή του για μια ακόμη φορά κινδυνολογεί. Μας λέει ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη. Ακόμα, όμως, κι αν είχαμε τέτοια πρόθεση, δεν θα μπορούσαμε διότι δεν έχουμε να βρούμε τίποτα όρθιο για να αφανίσουμε. Τη μεσαία τάξη την έχει ήδη εξολοθρεύσει με τις πολιτικές του ο κ. Σαμαράς και η τρόικα».