Η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποίησε την αστυνομία για να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι για να προστατεύσει τους πολίτες, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του για τις δηλώσεις της Μαρίας Σπυράκη σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι.

«Η ΝΔ παίζει με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση Σαμαρά εξαθλίωσε οικονομικά τους άντρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας. Χρησιμοποίησε την αστυνομία για να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και όχι για να προστατεύσει τους πολίτες», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας ζήτημα εκδημοκρατισμού και αναδιοργάνωσης της αστυνομίας.

«Θέλουμε μια αστυνομία στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντί του. Ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας και η αναδιοργάνωσή της, μετατρέπει την Ελλάδα σε μια ασφαλή χώρα, που αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, το λαθρεμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών. Αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της αστυνομίας και αυτόν θα διασφαλίσουμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.