«Η προσδοκία για την υπέρβαση της κρίσης δεν είναι μια ευχή, ούτε μια υπόσχεση  «πυροτέχνημα», όπως αυτές του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει σε άρθρο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Οφείλουμε να μιλήσουμε με τα στοιχεία που διαθέτουμε ώστε να αντιληφθούμε όχι μόνο πως θα διαχειριστούμε και θα ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση, αλλά και πως μέχρι το 2021 θα πορευθούμε ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στις ομάδες των ισχυρών χωρών και των ώριμων αγορών της Ευρώπης.

Αντικειμενικά η κρίση προκάλεσε μία πραγματικότητα στην Ελλάδα που έρχεται σε αντίφαση με όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Αν παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη του ΑΕΠ από το 2004 και μετά διαπιστώνει πως βαίνει μειούμενο μετά το 2009 και την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Επίσης, η πολιτική που ακολουθήθηκε από το χαμένο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ως τις εκλογές του 2012 αφορούσε αποκλειστικά στη διαχείριση της κρίσης και όχι στην υπέρβασή της.

 Έτσι οδηγηθήκαμε σε μια δυσχερή πραγματικότητα, καθώς ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώθηκε και ο δημόσιος τομέας αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα.

 Πραγματικότητες και ζητούμενα

 Ένα από τα ζητούμενα που προκύπτουν εν όψει της κρίσιμης πολιτικής αναμέτρησης στις 25 Ιανουαρίου αφορά στις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες και το σχέδιο που έχουν οι πολιτικές δυνάμεις ώστε να τηρήσουν ή όχι όσα υπόσχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται απλώς στους πάντες τα πάντα, ακόμη και επιστροφή στο ψευδεπίγραφο «κοινωνικό», αλλά στην πραγματικότητα πελατειακό Κράτος, χωρίς καμία πρόνοια για αύξηση του ΑΕΠ, χωρίς καμία πρόταση για την ανάπτυξη και χωρίς καμία σοβαρά διατυπωμένη πρόταση για την προσέλκυση επενδύσεων.

Και είναι να απορεί κανείς για το πώς θα διαγραφούν υποχρεώσεις και θα αυξηθούν άμεσα οι μισθοί χωρίς στοιχεία, σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα γίνει ανταγωνιστική η Οικονομία.

Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύονται για την υλοποίηση σαφούς οδικού χάρτη για την ανάπτυξη, με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο μέχρι το 2021, μέσα από την εφαρμογή του οποίου θα επιτευχθεί και η θεσμοθέτηση ενιαίου φόρου 15%, μέχρι το 2015.

Αλλά και συνολικά, ο εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος, χωρίς δαιδαλώδεις διατάξεις, χωρίς υπερβολική φορολόγηση των ακινήτων, χωρίς αναχρονιστικές αντιλήψεις, είναι μια τομή την οποία επιδιώκουμε σε συνδυασμό με την υπέρβαση των αδυναμιών του παρελθόντος και την απαλλαγή της πραγματικής οικονομίας από τα βάρη της κρίσης, όπως πράξαμε κατά την θητεία μου στο υπουργείο Ανάπτυξης, με το Νόμο για την ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους που έγινε ποτέ στον κόσμο και την πρότασή μας για τα στεγαστικά δάνεια. Τα παραπάνω δεν είναι η ψεύτικη «σεισάχθεια» που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλήρως κοστολογημένα μέτρα ή προτάσεις.