«Η προεκλογική πολιτική ασάφεια σε συνδυασμό με την υπερβολή δηλώσεων και υποσχέσεων, δημιουργεί φόβο στους μικρομεσαίους και έχει οδηγήσει την αγορά σε "αδράνεια" πράξεων και σκέψεων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Όπως είπε, ξεκάθαρες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς, με αποτέλεσμα η αλήθεια για την επόμενη ημέρα των εκλογών να κρατά τους ανθρώπους της αγοράς σε αγωνία και ανασφάλεια.

Ο κ. Κορκίδης είπε ότι τόσο η ΕΣΕΕ όσο και άλλοι φορείς έχουν θορυβηθεί από την ανευθυνότητα της πολυφωνίας των κομμάτων και ζητούν καθαρά λόγια και σαφείς θέσεις, από τους αρχηγούς τους.

Αναφέρθηκε ακόμη σε επτά «πληγές» της αγοράς που θα ταλαιπωρούν τους μικρομεσαίους και μετά τις εκλογές. Πρόκειται για: το φορολογικό και την υπερφορολόγηση, το ασφαλιστικό και τον ΟΑΕΕ, τις Τράπεζες και τη ρευστότητα, την ανεργία εργοδοτών και εργαζομένων, τη διαπραγμάτευση του προγράμματος και του χρέους, αλλά και το ενδεχόμενο σενάριο του τρίπτυχου «Grexit-bankrun-Default». 

«Αυτός είναι και ο λόγος που αυτές οι εκλογές δεν μας δημιουργούν προσδοκίες για το μέλλον της αγοράς, ούτε ελπίδες για τη βελτίωση της καθημερινότητας μας, αλλά αντίθετα ακόμα και την επόμενη ημέρα θα εξακολουθούν να συντηρούν την αβεβαιότητα και να αυξάνουν την ανασφάλεια μας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ παρατηρεί επίσης πως «οι εξαγγελίες των τελευταίων ημερών στα ΜΜΕ από γνώστες και αδαείς υποψηφίους, από ανεύθυνους και υπεύθυνους εκπροσώπους κομμάτων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής αφέλειας και γελοιότητας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου που ακούει τα προεκλογικά σημεία και τέρατα με τιμωρητική διάθεση».

«Οι υποσχέσεις, οι παροχές, οι ελαφρύνσεις, οι απαλλαγές και οι υπερβολές όχι μόνο δεν γίνονται πλέον πιστευτές, αλλά αντιθέτως φοβίζουν τους σοβαρούς ανθρώπους και τους νηφάλια σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Μεγαλύτερη λοιπόν σημασία έχει σε αυτές τις εκλογές ποιον σοβαρό υποψήφιο ψηφίζεις, από το τι τελικά ψηφίζεις. Ας μη στείλουμε λοιπόν ξανά με τη ψήφο μας... σημεία και τέρατα της πολιτικής κοροϊδίας, στο ελληνικό Κοινοβούλιο...», κατέληξε.