«Για πρώτη φορά η Αριστερά δεν διεκδικεί μόνον τη νίκη» δήλωσε από το Αγρίνιο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Διεκδικεί ισχυρή λαϊκή εντολή για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Απέχουμε μόλις ένα βήμα από την αυτοδυναμία του λαού μας», διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θα διαπραγματευτούμε για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Και όσο μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη θα έχει στην Ευρώπη. Όσο πιο πολλοί μας εμπιστεύονται μέσα στη χώρα μας τόσο πιο πολύ σας λαμβάνουν υπόψη έξω», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

«Ζητάμε ψήφο αυτοδυναμίας για να εφαρμόσουμε αμέσως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για να έχουμε ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη στη σκληρή διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στους δύσκολους χειρισμούς. Και να μη μπορεί κανείς να μας βάλει τρικλοποδιά από τα μέσα. Από τις δυνάμεις του χθες που χρεοκόπησαν τη χώρα και έχουν κάθε λόγο να μη θέλουν να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «διεκπεραίωσε την πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου σε βάρος των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης. Και αφού υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και συνέθλιψε το βιοτικό επίπεδό της, τώρα, την τελευταία προεκλογική στιγμή, τη θυμήθηκε ξανά».

Και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν μόνον τα email των δεσμεύσεων της λιτότητας. Υπάρχουν και τα email της ντροπής και της διαπλοκής που είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας. Και εμφανίζουν το γραφείο του πρωθυπουργού, την κυβέρνηση και την τρόικα να μηχανορραφούν για ν’ αποφύγουν τη Βουλή. Για να περνάνε μέτρα λιτότητας χωρίς την έγκριση της Βουλής. Και να κυβερνά η τρόικα ανεξέλεγκτη. Ως δικτάτορας σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, με απλές διοικητικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκυκλίους».