current views are: 1

17 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση21:03

Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: «Παίζουν την Ελλάδα στα ζάρια, θέλουν να μας κάνουν Βενεζουέλα»

«Πότε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας; Με τον εαυτό του», αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Δημοσίευση 21:03’
αρθρο-newpost

«Πότε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας; Με τον εαυτό του», αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Πότε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας; Με τον εαυτό του», αναρωτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Πύργο της Βαβέλ» και κατηγορώντας το ότι «παίζει την Ελλάδα στα ζάρια».

«Είχα προειδοποιήσει… να αφήσουν την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία της. Είχε προειδοποιήσει και ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος. Όμως έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στην Βουλή, αυτό μας οδηγεί σε εκλογές και η ελληνική πραγματικότητα αντιδρά, οι ευρωπαϊκές αγορές αντιδρούν κι αν τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα, θα ξαναγίνουμε δύο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων. Όμως έχω περάσει χειρότερα. Να πάνε καλά οι εκλογές και θα το περάσουμε κι αυτό το εμπόδιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι το τέλος Φλεβάρη εγώ πιστεύω πως μπορώ να κλείσω την συμφωνία κι εδώ τελειώνει το μνημόνιο», διαβεβαίωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τη δέσμευση για σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ εγγυήθηκε προσωπικά ότι δεν θα μειωθούν άλλο μισθοί και συντάξεις, ότι θα δοθεί το επίδομα στους υπερήλικες ομογενείς και Βορειοηπειρώτες Ποντίους, ότι θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μάνα και-τις επόμενες ημέρες- οι εξισωτικές αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Εγγυώμαι ότι όπως δεν πειράξαμε, δεν πρόκειται να πειραχθεί η πρώτη κατοικία». 

Μιλώντας για το χρέος τόνισε:

«Το κούρεμα ειναι το πολιτικό άλλοθι του Τσίπρα. Βάζει ως προϋπόθεση το κούρεμα του χρέους και αυτό είναι η μεγάλη του απάτη. Όταν του πουν οι εταίροι ότι δεν θα κουρευτεί το χρέος, θα έρθει και θα μας πει “δεν μπορώ να εφαρμόσω το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, θα σας βάλω κι άλλους φόρους”». 

Αναφορικά με το γιατί αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα: 

«Σε ντιμπέιτ δεν πάω με τον κύριο Τσίπρα γιατί με υβριστές δεν κάνω διάλογο. Έχω απέναντί μου την αλαζονεία και τον πολιτικό χουλιγκανισμό που βυθίζεται ο κύριος Τσίπρας, χρησιμοποιώντας συνέχεια λέξεις όπως προδότης, πουλημένος και τόσα άλλα. Αυτό δεν είναι διάλογος είναι ντροπή. Το μάθημά του το έχει πάρει όταν με προκάλεσε στη Βουλή. Θα ήθελα να έχω απέναντί μου κάποιον που δεν βρίζει, θα ήθελα να είναι διαφορετικά τα πράγματα,. Έχεις να κάνεις με κάποιον ο οποίος ξοδεύει τόσα εκατομμύρια ψέματα μήπως κυβερνήσει και δεν ξέρει πόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη. Μόλις αποκτήσει πολιτικό ήθος, ευχαρίστως να τα πούμε. Την πολιτική αθλιότητα δεν τη νομιμοποιώ».

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για μετεκλογική συνεργασία:

Έκανε αναφορά ακόμη και στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε δύναμη για το καλό της χώρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμαχίες γιατί δεν μπορεί να έχει συμμαχίες. Είναι απομονωμένος», τόνισε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργάζεται ούτε με αυτούς που ψήφισαν εναντίον της εκλογής του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας. 

Μιλώντας για την ανεργία, τόνισε: 

«Το θέμα της ανεργίας είναι η άμεση προτεραιότητά μου, η σημαντικότερη έγνοια μου», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Φέραμε επενδύσεις και υπάρχουν εκατοντάδες εγκεκριμένα σχέδια περιμένουν να φύγει το “νέφος”. Πράγματι, η ανεργία είναι πάρα πολύ υψηλά όμως τους τελευταίους 9 μήνες πέφτει συνεχώς. Πρέπει να παραμερίσουμε αμέσως οτιδήποτε παίζει την ελλάδα στα ζάρια και θα δημιουργηθουν πάνω από 700.000. Φτάνει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ θελει να ανατρέψει». 

Για το δωρεάν wifi που προσωπικά εγγυήθηκε πριν από έναν χρόνο ο κ Σαμαράς είπε: 

«Ο διαγωνισμός για το wifi ολοκληρώνεται και αφορά σε 15.000 σημεία που έχουν υποδείξει οι δήμοι. Σε δύο μέρες ξεκινά η εγκατάσταση παντού, ήδη έχει ξεκινήσει η πιλοτική τοποθέτηση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πριν από το χρόνο που υποσχέθηκα θα είναι γεγονός».

Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους λέγοντας πως «και μία ψήφος μπορεί να κρίνει αν τα πράγματα θα πάνε από δω και πέρα προς τη σωστή κατεύθυνση ή στη λάθος κατεύθυνση. Στις 25 Ιανουαρίου το πρώτο κόμμα θα λάβει ένα μπόνους 50 εδρών. Αυτό που θα είναι πρώτο, έστω και με μία ψήφο διαφορά».


σχετικα αρθρα